Jump to content

Cum va schimba tehnologia 5G lumea și care-i adevărul despre conspirațiile care au ajuns și-n România


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

Tehnologia 5G, ca orice tehnologie nouă, a pus imaginația oamenilor în mișcare. Au apărut teorii ale conspirației, proteste de stradă. În ce măsură însă sunt îndreptățite îngrijorările oamenilor care se tem că le va fi pusă în pericol sănătatea? Încercăm să explicăm în textul de mai jos. image-2019-11-7-23474291-41-internet-5g-

  • Info pe scurt

Adepții Teoriei conspirației spun că frecvențele 5G prăjesc creierele și pielea. Într-adevăr există o tehnologie care poate face acest lucru, dar nu are nicio legătură cu 5G.

Până în acest moment, nu există niciun studiu care să arate că radiațiile radio ale telefoanelor și turnurilor GSM cauzează cancer.

Povestea păsărilor moarte din cauza 5G, care a circulat pe Facebook, s-a dovedit a fi falsă. Cu viteze de aproximativ 20 de ori mai rapide decât rețelele 4G, utilizatorii dintr-o rețea 5G pot descărca un întreg sezon al unei emisiuni TV în doar câteva minute, pot juca jocuri cloud cu o grafică impresionantă, pot transmite videouri în 4K fără întrerupere și vor fi tot mai multe aplicații de realitate virtuală și realitate augmentată.
Suntem în punctul în care lumea o să fie revoluționată prin 5G. Tehnologia o să intre în viețile noastre și-o să ne transforme ca nimic altceva înaintea ei. Nici nu se știe dacă, la final, o să mai fim oameni sau o să fim un soi de cyborgi ultraconectați la internet și hiperdeștepți. Sau, evident, nimic din toate acestea nu se va întâmpla, iar 5G va fi ca oricare altă tehnologie de dinaintea ei.
Exagerez. E o tehnologie importantă, dar mai important e să înțelegi de ce nu-i motiv de purtat tichie de staniol.

 

  • Dacă există 5G, a existat și 0G?

Da. Atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Uniunea Sovietică, după Al Doilea Război Mondial a fost dezvoltat un sistem de comunicare, via telefon, bazat pe unde radio. De fapt, tot secolul 20 a fost marcat de folosirea comunicațiilor radio la un nivel mai mare sau mai mic. Și tehnologiile dezvoltate în circa 80 de ani ne-au dus în punctul 5G.

Adică la granița dintre 2019 - 2020, când operatori telecom, țări, furnizori de echipamente și cetățeni încearcă să implementeze, respectiv să înțeleagă ce-i cu 5G. Mai departe încerc să-ți explic această tehnologie, ce va face, ce nu va face, de ce nu îți va prăji creierul, dar ține cont că totul este la un oarecare nivel teoretic. Asta pentru că, deocamdată, implementarea 5G e la piciorul broaștei. Sunt prea puține telefoane, prea puține zone acoperite și prea puține implementări industriale.
Și e cumva firesc, deoarece nicio tehnologie nouă, de orice natură ar fi, nu se bucură de adopție instant.

 

  • Ce este 5G?

      5G, pe scurt, e a cincea generație a tehnologiei de comunicare radio folosită de rețelele telecom. Primele telefoane mobile, de exemplu, foloseau 2G. Și 2G a însemnat un salt imens în domeniu, pentru că a introdus transmisia digitală, înlocuind-o pe cea analog. Astfel, te poți raporta la fiecare generație astfel: 2G a fost despre apeluri și mesaje text sub formă de SMS, 3G a fost despre apel video realizat printr-o conexiune de date mobile pe telefon, iar 4G a fost despre streaming video prin YouTube, Netflix și altele.
Ca tehnologie de baza, 4G și 5G sunt relativ similare. Dar cel din urmă este mai avansat și, astfel, este gândit să fie mai eficient și din punctul de vedere al reducerii interferențelor între stații și a alocării resurselor de spectru. Internetul pe telefon, cu adevărat, s-a dezvoltat odată cu 3G și a explodat cu 4G.
      5G îl va duce la următorul nivel, adică viteze mai mari și capacitatea de-a primi mai mult conținut în același timp. Un scenariu de utilizare pentru clienți obișnuiți poate fi acesta: te uiți la videouri 4K pe telefon. Și asta fără buffering, fără așteptare. 5G nu-i vreun soi de magie neagră. E doar o denumire ușor de folosit de cetățeni obișnuiți, companii și autorități de reglementare ca să vorbească despre un set de standarde și tehnologii dedicate transferului de date dintr-o parte în alta. Totul wireless, pe orice dispozitiv capabil să fie conectat la internet.

Ce stă la baza oricărei tehnologii wireless e însă unda radio. Așa cum, până de curând, ai putut prinde canale TV doar cu un „lighean” de antenă parabolică și un cablu, iar la radio încă funcționează treaba asta, așa primește și telefonul internet ca să intri pe Instagram și pe alte site-uri. Orice comunicare wireless se face cu o undă radio - sau, mai precis, cu o undă electromagnetică. De la Wi-Fi pâna la 5G și raze X, totul e în zona asta.

Ce diferă, și aici e important de reținut, e energia pe care o propagă. Știi deja că razele X sunt periculoase, dar sunt periculoase în exces. Poți face câteva radiografii pe an, dar câteva radiografii pe zi timp de un an s-ar putea să te omoare lent. De aici pornește și teama de cuptoare cu microunde, dar și frica de 5G.

Unda radio e caracterizată de lungimea ei (în metri). Graficul de mai jos îți arată la ce scară vorbim de treaba asta, de la unde radio la raze gamma. Cele din urmă sunt cele mai periculoase și cele care duc la cancer 
Sursa: hotnews.ro

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines