Jump to content

Sunet teleportat. Asculți ce vrei, fără să ai nevoie de căști


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

O companie israeliană ne-a adus cu un pas mai aproape de lumea din filmele SF: a inventat un sistem audio care ne permite să ascultăm, doar noi, muzica preferată, fără să fie nevoie de căști. Un fel de sunet teleportat.aD02YWZlNzFhMjI5MGZlZTY3NGRiYjEwMGVlZDk4

Un nou device îți umple urechile cu muzică fără să fie nevoie de căști. Imaginați-vă o lume unde te miști în propria bulă sonoră. Asculți piesele favorite, joci jocuri video zgomotoase, te uiți la un film sau primești instrucțiuni de navigare auto – toate acestea fără să-i deranjezi pe cei din jur.

Aceste posibilități ți le poate oferi o nouă tehnologie audio futuristă denumită „sound beaming” - sunet teleportat. E concepută de o companie israeliană. Cei de acolo au creat un device pentru desktop care trimite sunetul, sub forma unui fascicul sonor, direct la ascultător, fără să fie nevoie de căști. Compania a oferit agenției Associated Press un demo exclusiv al prototipului intitulat SoundBeamer.

Senzația pe care o ai atunci când îl folosești pare desprinsă dintr-un film SF. Sunetul 3D e atât de apropiat, încât ai sentimentul că se aude atât în urechi, cât și în față sau în spate. Lipsa căștilor înseamnă că e posibil să auzi clar și alte sunete din cameră.

Tehnologia se folosește de un modul sensibil ce localizează poziția urechii și trimite semnale audio ultrasonice care creează bule de sunet în urechile user-ului. Sunetul poate fi auzit atât stereo, cât și 3D spațial. Prin schimbarea unei configurații, sunetul te poate urma și atunci când dai din cap.

Însă se poate întâmpla să ieși din zona de acțiune a undei și să nu auzi nimic, ceea ce induce o experiență suprarealistă. Dar, în principiu, compania promite că sunetul te poate urma oriunde te duci.  

„Iată un vis deveni realitate”, spun inventatorii. O lume unde asculți ce vrei, dar nu-i deranjezi pe cei din jur, cu care poți continua să interacționezi.

 

Sursa: digi24.ro/gadgets

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines