Jump to content

[Stiri] Ucraina vrea să adere la NATO pentru a transmite un mesaj Rusiei. Reacția Moscovei


dennyss

Recommended Posts

NATO

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat marţi un apel către NATO să accelereze aderarea ţării sale pentru a trimite ‘un adevărat semnal’ Rusiei.

Administrația de la Moscova a protestat imediat, pe fondul tensiunilor crescânde în jurul conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP.

‘NATO este singura cale spre a pune capăt războiului din Donbas’ (teritoriu din estul ţării unde armata ucraineană luptă împotriva separatiştilor proruşi), a scris Zelenski într-un tweet adresat secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după o convorbire telefonică avută cu acesta.

‘Planul de acţiune pentru aderare va fi un adevărat semnal pentru Rusia’, a adăugat el.

Câteva minute mai târziu, Kremlinul a declarat că o aderare a Ucrainei la NATO va agrava conflictul între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene.

‘Ne îndoim foarte mult că aceasta va ajuta Ucraina să îşi rezolve problemele interne. Din punctul nostru de vedere, aceasta va înrăutăţi şi mai mult situaţia’, a declarat jurnaliştilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Rusia nu încetează să denunţe extinderea spre est a NATO, alianţă militară condusă de SUA, drept o ameninţare pentru securitatea sa.

Convorbirea telefonică între Zelenski şi Stoltenberg intervine pe fondul tensiunilor ruso-ucrainene crescute, Kievul acuzând Rusia de comasarea de trupe şi echipamente la frontierele sale din nord şi est, precum şi în peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

Aceste schimburi de declaraţii belicoase şi intensificarea confruntărilor armate cu separatiştii proruşi în Donbas suscită temeri privind escaladarea conflictului început în 2014.

 

Sursa : stirileprotv.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines