Jump to content

[Champion] Fiora


Tex

Recommended Posts

Numele campionului: Fiora

Poza: Fiora, the Grand Duelist - League of Legends

Poveste: 

Ca mezină a familiei Laurent, Fiora părea predestinată unei vieți de pion politic, urmând să se căsătorească cu un tânăr dintr-o altă mare Casă pentru a întări alianțele familiei ei în marile jocuri politice ale Demaciei. Dar Fiora nu și-a acceptat soarta și, încă de la o vârstă fragedă, a sfidat așteptările tuturor. Mama ei a tocmit cei mai buni meșteșugari din Demacia, care să-i facă cele mai frumoase păpuși, însă Fiora le-a dat pe toate cadou slujnicelor sale; apoi, a început să se antreneze cu sabia fratelui ei, pe care l-a obligat să-i dea lecții pe ascuns. Tatăl ei a cumpărat mai multe manechine cu care croitoresele de la curte să-i facă rochii minunate, dar Fiora le-a folosit pe post de adversari pentru a-și exersa loviturile și contraloviturile.

Însă, în ciuda eforturilor Fiorei, după ce a împlinit 18 ani, familia i-a aranjat o căsătorie avantajoasă din punct de vedere politic cu cineva dintr-o ramură îndepărtată a familiei Crownguard. Nunta urma să aibă loc în vară, în capitală, iar însuși regele Jarvan III avea să se numere printre oaspeți.

În ziua festivităților, pe măsură ce musafirii începeau să sosească, Fiora s-a ridicat și a declarat că ar prefera mai degrabă să moară decât să lase pe altcineva să-i decidă soarta. Alesul ei a fost umilit de această ieșire a Fiorei, iar familia sa a cerut să fie despăgubită după vechile rituri – un duel pe viață și pe moarte.

Fiora a acceptat pe loc, dar tatăl ei, Sebastien, l-a implorat pe rege să intervină. Jarvan făcuse nenumărate eforturi pentru a înăbuși aceste conflicte din rândurile nobilimii, dar acum era neputincios. Fiora deja acceptase provocarea.

Nu exista decât o singură ieșire din impas. Sebastien și-a invocat dreptul de a lupta în locul ei.

În cealaltă tabără, Marele Mareșal Tianna Crownguard a ales un campion care să lupte în numele familiei sale – un războinic veteran din Avangarda Neînfricată. Înfrângerea lui Sebastien era aproape garantată. Casa Laurent avea să cadă în dizgrație, iar Fiora ar fi fost exilată. Pus în fața unei situații atât de dificile, tatăl Fiorei a luat o hotărâre care putea să distrugă reputația familiei sale pentru ani la rând...

În noaptea de dinaintea duelului, a încercat să-i strecoare adversarului său în băutură o licoare care să-i amorțească simțurile și să-i încetinească reacțiile, însă a fost prins asupra faptului și arestat.

Legea era clară. Sebastien Laurent încălcase cel mai de preț cod al onoarei. Avea să fie spânzurat și umilit în piața publică, asemenea unui hoț de rând. În seara de dinaintea execuției, Fiora și-a vizitat tatăl la închisoare, dar nimeni nu știe ce-au vorbit în acea noapte.

A doua zi, Fiora s-a apropiat de tronul regelui în văzul tuturor. A îngenuncheat în fața lui și i-a întins sabia. Cu binecuvântarea regelui, avea să preia numele Laurent de la tatăl ei, iar justiția își va fi spus cuvântul. Duelul a fost fulgerător – un dans al săbiilor atât de elegant, încât cei prezenți nu l-au mai putut uita niciodată. Tatăl Fiorei era un spadasin priceput, însă în fața fiicei sale n-a avut nicio șansă. Și-au luat adio cu fiecare clinchet al oțelului, dar într-un final, cu ochii lăcrămând, Fiora i-a înfipt sabia în inimă.

Cu solemnitate, regele Jarvan a decretat că Sebastien plătise prețul pentru faptele comise, iar Fiora avea să-l moștenească. Astfel, conflictul dintre familii a luat sfârșit.

Indiferent de situație, astfel de scandaluri nu se uită chiar ușor. Fiora și-a preluat noile îndatoriri de la curte cu hotărârea și voința ei caracteristice, dar a descoperit că zvonurile și bârfele continuau s-o urmărească la fiecare pas. Răpise dreptul fratelui ei la succesiune. Ce-ar putea oferi această fată arogantă Demaciei în afară de alte gâlcevi și vărsări de sânge, dacă n-avea să-și ia și ea un soț?

În loc să-și facă dreptate din nou cu sabia, Fiora a apelat la propria ei familie – veri și alte rude mai îndepărtate – dintre care mulți erau spadasini renumiți, apoi și-a redus detractorii la tăcere oferindu-le titluri nobiliare tuturor celor aflați în slujba Casei sale. Împreună, s-au dedicat complet artei de a lupta cu sabia. Duelurile erau o tradiție străveche, dar nu trebuiau să se încheie mereu cu o moarte.

Iar dacă cineva nu era de acord cu acest concept, Fiora de-abia aștepta să le testeze ea însăși convingerile.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines