Jump to content

[Champion] Lucian


Tex

Recommended Posts

Numele campionului: Lucian

Poza: Lucian, the Purifier - League of Legends

Poveste:  

Încă de la o vârstă fragedă, tot ce-și dorea Lucian era să fie precum tatăl lui, Urias, care făcea parte dintr-un ordin antic, numit Santinelele Luminii. În timp ce Lucian rămânea acasă, în Demacia, Urias cutreiera lumea în lung și-n lat, protejându-i pe muritori de furia spectrelor din Negura Întunecată.

La întoarcere, Urias sosea mereu cu povești despre aventurile sale, povești în care curajul și inventivitatea triumfau întotdeauna. Lucian sorbea fiecare cuvânt, închipuindu-și cum ar fi să lupte alături de tatăl său, salvând oamenii din Runeterra. Însă Urias nu voia ca fiul său să-i calce pe urme și spera ca viața pe care-o alesese să nu-i afecteze familia.

Lucian tot aștepta ziua în care Urias îl va face ucenicul său, dar în zadar.

În loc să pornească alături de tatăl său în călătorii, Lucian a rămas în Demacia, unde a devenit din ce în ce mai sceptic față de cultura regatului, mai ales față de decizia demacienilor de a exila toți magii, inclusiv pe cei pașnici, în sălbăticie. Astfel, Lucian a început să-i protejeze pe exilați în călătoriile lor periculoase în afara regatului. Semenii săi împărțeau lumea în buni și răi și vedeau în magi doar nelegiuiți, însă Lucian îi vedea ca pe oameni care aveau nevoie de ajutor.

Într-o bună zi, la întoarcerea dintr-o asemenea călătorie, Lucian a văzut o străină care-l aștepta în fața ușii. Femeia s-a prezentat drept Senna, Santinelă a Luminii. Senna i-a explicat lui Lucian că tatăl său murise în lupta cu spectrele Negurii Întunecate și i-a arătat pistolul străvechi al lui Urias drept dovadă.

Senna fusese ucenica lui Urias și luptase ani întregi alături de el.

Lucian a rămas înmărmurit; nu numai că tatăl său murise, dar acum stătea față în față cu persoana care trăise exact viața după care tânjise atâta amar de timp. Când Senna a vrut să plece, Lucian a oprit-o în pragul ușii și a insistat să-l ia cu ea. Știa ce urmează – înmormântarea Santinelelor care-și pierduseră viețile. Fără tragere de inimă, Senna i-a acceptat propunerea.

Pe drum, cei doi au povestit despre Urias; Senna l-a consolat pe Lucian cu vorbele sale înțelepte și sincere, iar Lucian i-a alinat durerea cu povești despre tatăl său. În cele din urmă, au ajuns la locul de naștere al lui Urias, aflat departe de ținuturile demaciene, unde au luat parte la veghea pentru Santinelele ucise.

Chiar când se pregăteau de plecare, norii de deasupra coastei s-au învolburat și s-au înnegrit, iar din ei s-au materializat spectre întunecate, care s-au năpustit asupra lor. Lucian era îngrozit, dar Senna și-a scos armele. Pe chip avea o expresie de familiaritate amară: acesta era blestemul ei. Încă de când era doar un copil, fuioarele Negurii Întunecate o urmăriseră pretutindeni; dacă zăbovea într-un loc prea mult, ororile se dezlănțuiau asupra ei.

În timp ce Senna se lupta cu una dintre creaturi, aceasta a reușit să-i smulgă din mână pistolul lui Urias. Lucian a ridicat arma, simțind în acea clipă mâna destinului. Durerea arzătoare din sufletul său s-a materializat într-un fulger de lumină, care a țâșnit din pistol, atrăgând atenția spectrului pentru o clipă, suficient timp încât Senna să-l alunge. Înainte ca cei doi să se îndepărteze de acel loc, Senna a alungat spiritele, știind că aveau să-i fie mereu pe urme.

Era prima oară când un neinițiat reușise să tragă cu arma străveche a unei Santinele. Lucian tocmai îi arătase Sennei că are suficient potențial pentru a intra în ordin.

În cele din urmă, Senna i-a dăruit pistolul tatălui său și l-a învățat tacticile și doctrinele Santinelelor, iar Lucian s-a dovedit un discipol sârguincios. Treptat, între cei doi s-a format o legătură, blândețea și șarmul lui Lucian completând perfect disciplina și hotărârea de nestrămutat a Sennei.

Lucian și Senna s-au luptat cu nenumăratele spirite abjecte zămislite de Negura Întunecată, iar relația dintre ei a înflorit într-o iubire puternică. Cu cât au devenit mai apropiați, cu atât Lucian a înțeles mai bine blestemul pe care-l purta Senna asupra ei. Fiecare luptă l-a călit și i-a înăsprit sufletul, până când a ajuns și el să separe lumea în buni și răi, în întuneric și lumină. Dorința de a o elibera pe Senna de blestem a devenit o cruciadă neobosită și mistuitoare.

Pe când căutau un leac într-o tainiță străveche, uitată de lume, cele două Santinele au fost atacate de Thresh, un spectru monstruos. Sinistrul temnicer blestemat era un adversar formidabil, dar, în momentul în care Senna a semnalat retragerea, Lucian a refuzat să plece. De-abia după ce s-a aruncat orbește în vâltoarea luptei, Lucian și-a dat seama ce greșeală făcuse, dar Thresh era deja în avantaj. Senna a sărit în fața temnicerului și l-a implorat pe Lucian să fugă.

Când lupta a luat sfârșit, Senna a rămas pe pământ, fără vlagă, iar sufletul i-a fost luat prizonier în felinarul lui Thresh.

Sacrificiul Sennei aproape că l-a distrus pe Lucian. Timp de ani întregi, a cutreierat Runeterra în lung și-n lat; a devenit o simplă umbră a bărbatului care fusese
odată – blândețea i s-a risipit, înlocuită de furie și resentimente. Înarmat cu pistolul lui și al Sennei, Lucian l-a vânat peste tot pe Thresh, sperând să distrugă felinarul și să elibereze sufletul iubitei sale. În ziua fatidică a confruntării cu Thresh, Lucian a reușit să spargă felinarul, dar, în loc să-și găsească odihna veșnică, Senna s-a reîntrupat.

Dragostea dintre Lucian și Senna este o legătură pe care nici moartea n-a putut s-o rupă. Acum, Lucian încearcă să accepte noua formă a Sennei, dar și să-și înfrunte propria fire. Luptă să redevină omul de dinainte, dar, în același timp, realizează că forțele necurate pe care le detestă sunt singurele care o țin pe Senna lângă el.

În timp ce Senna s-a întors în lumea celor vii cu o nouă misiune, Lucian este în continuare obsedat de răzbunare, fiind convins că uneltirile temnicerului blestemat sunt de abia la început.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines