Jump to content

[Știre] - Joc de colecție, cât o vilă în Pipera: cum ajungi să dai atâta pe Super Marios Bros.


ICSDE

Recommended Posts

Titlu Știre :                                      Joc de colecție, cât o vilă în Pipera: cum ajungi să dai atâta pe Super Marios Bros.

                                                      Joc de colecție, cât o vilă în Pipera: cum ajungi să dai atâta pe Super Marios Bros.

Știre:Obsesia pentru jocuri de colecție poate atinge cote extreme în unele cazuri, dar este improbabil ca un alt titlu să se apropie de recordul stabilit acum de Super Marios Bros., într-o ediție sigilată.

O ediție sigilată de Super Mario Bros. s-a vândut cu nu mai puțin de 660.000 de dolari în urmă cu câteva zile. Ca să-ți dai seama cum i-a afectat pandemia pe unii, recordul anterior pentru achiziția unei ediții sigilate a aceluiași titlu a fost de 140.000 de dolari.

Piața de jocuri video și jucării sigilate a explodat în ultimii ani printre colecționari. Fenomenul este fascinant din mai multe puncte de vedere. În primul rând, vorbim de produse care au rămas neschimbate în câteva decenii și nu este exclus fie să nu mai meargă, fie să nu găsești foarte ușor o consolă sau un TV pe care să le testezi.

Practic, un joc Super Marios Bros. care s-a vândut cu 25 de dolari la momentul lansării, în 1985, pentru NES – Nintendo Entertainment System, ajungi să-l cumperi în 2021 precum un tablou de Picasso, să te uiți la el. De aici și prețul de 660.000 de dolari. Este improbabil, dacă nu imposibil, ca cel care a pus mâna pe el să vrea să-l joace.

În orice caz, licitația pentru exemplarul din imaginea de mai sus a fost una foarte aprinsă. Nu mai puțin de 13 persoane s-au întrecut între sume din ce în ce mai exagerate. În final, din suma totală, 550.000 de dolari ajuns la posesorul original al cartușului sigilat de NES. Restul până la 660.000 au constat în comisioane și impozite.

Licitația a fost organizată de Heritage Auctions, iar pe lângă starea produsului, prețul a fost influențat de faptul că acest ambalaj a fost unul dintre primele sub care s-a comercializa. Ca referință, au existat nu mai puțin de 13 ediții până când s-a scos de pe piață.

                                                                                                                                                              Sursă:Sursă      

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines