Jump to content

Huawei P40 Lite 5G


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

Între Huawei P40 Lite și Huawei P40 Lite 5G sunt atât de multe diferențe că în locul companiei chineze aș fi ales altă denumire spre a le individualiza mai pregnant. 

Huawei P40 Lite 5G este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri 5G în momentul de față și fac pariu că dacă compania chineză putea instala GMS pe dispozitiv l-ar fi adus la peste 2000 lei. Pachetul hardware depășește așteptările raportat la costul de comercializare. 

 

Seria Lite a jucat un rol crucial pentru Huawei pe plan local și nu numai. Primul lor hit comercial major a fost Huawei P8 Lite, telefonul a cărui recenzie are cele mai multe vizualizări pe site-ul nostru. P40 Lite și P40 Lite 5G au dezavantajul lipsei GMS că în alt context ar fi ajutat mult producătorul chinez. Nu am date legate de vânzările curente, dar sunt sigur că lipsa serviciilor Google preinstalate reprezintă un impediment pentru o parte dintre cei interesați. 

Apropo, Huawei P40 Lite 5G = Huawei Nova 7 SE = Honor 30S

specificatii-Huawei-P40-Lite-5G.png

 

Huawei P40 Lite 5G este acoperit în sticlă (față și spate). Mi se pare a fi destul de solid și structura de rezistență am impresia că a fost realizată din metal. Raportul display / corp de 83.8% nu impresionează, dar discutăm despre un telefon mid-range și nu despre un reprezentant din nișa premium. 

În partea superioară se observă grila difuzorului, în colțul din stângă se află un decupaj minuscul rotund unde a fost strecurată camera frontală de 16 Megapixeli. Marginea de la bază este ceva mai generoasă și face notă discordantă cu partea de sus. Controlul de volum, butonul de pornire ce are rol și de cititor de amprentă, slotul pentru cele două cartele nanoSIM sunt frumos încadrate. Sticla din partea spate impresionează vizual, un degrade de culori și reflexii care mai de care. 

Camera principală cu 4 senzori iese destul de generos în evidență, iar o husă de protecție aș spune că este neapărat necesară. Nu înțeleg de ce iese așa tare, în contextul în care nu au pus OIS pe niciunul dintre senzori (wide, ultrawide, macro și adâncime de câmp). Ca design amintește destul de mult de P40 Pro (după cum este și normal). P40 Lite 5G nu are nicio certificare legată de rezistența la contactul cu apa și praful.

Huawei P40 Lite 5G nu face rabat în ce privește calitatea materialelor și atenția la detalii. Alte companii pun sticlă și pe telefoane de peste 4000 lei, Huawei pe modele de 1500 – 1600 lei cu 5G nu se hazardează și încearcă să livreze un smartphone cât mai bine pus la punct pe partea de design. 

Huawei-P40-Lite-5G-36-960x640.jpg

 

Unul dintre marile puncte pro pentru P40 Lite 5G este dat de ansamblul hardware. Kirin 820 5G mi se pare a fi una dintre cele mai bune propuneri în segmentul smartphone-urilor ieftine cu 5G. A fost dezvoltat într-un proces de litografiere pe 7nm, aranjament tri-cluster cu 1 x ARM Cortex-A76 la 2.36 GHz, 3 x ARM Cortex-A76 la 2.22 GHz și 4 x ARM Cortex-A55 la 1.84 GHz. Este ajutat de un GPU 6-core – Mali-G57. Se adaugă 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare + slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile NM de până la 256 GB). 

 

Ce soluții poți folosi spre a preîntâmpina lipsa aplicațiilor Google?

Navigație – Here WeGo;

Browser – Opera (căutarea by default se face prin Google) + browserul preinstalat, destul de bine pus la punct;

Mail – clientul de Email preinstalat;

YouTube – YouTube Vanced sau pur și simplu, îl accesezi direct din browser;

Mai sunt diverse alte soluții, dar nu are rost să le detaliez aici. Cel mai bine este să te bazezi pe ce livrează smartphone-ul în sine, fără a te gândi la a instala apk-uri din surse mai mult sau mai puțin dubioase etc. Așa poți instala Chrome dacă dorești, încerci și Maps etc. Doar că nu este ca și cum le-ai avea by default etc. Ca idee cumva generală, secțiunea de jocuri ar trebui actualizată. Mi se pare a fi destul de săracă în opțiuni cu adevărat interesante. Plus și bloatware-ul din aplicațiile disponibile, să nu cadă în cursa Play Store ce în dorința de a avea aplicații și jocuri, a lăsat tot felul de scam-uri la liber și nici în 2020 nu au reușit să rezolve problema. 

 

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines