Jump to content

[Software] Apple nu va oferi toate noutățile din macOS Monterey pe sistemele Mac cu Intel


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

macos-monterey.jpg

După cum era de așteptat, modelele MacBook, iMac și Mac Mini echipate cu procesoare Intel, multe dintre ele care încă sunt vândute de companie la prețuri foarte mari, nu vor primi toate funcțiile din noile versiuni de macOS. Se pare că Apple a prezentat la WWDC21 o serie de capabilități care nu vor fi disponibile decât pe computerele echipate cu procesoare Apple M1, nu și pe cele mai vechi cu Intel. Astfel, utilizatorii sunt cumva încurajați să facă upgrade la o generație mai nouă.

Mac-urile cu Intel rămân în urmă după update-ul macOS Monterey

macOS Monterey, noul sistem de operare Apple, care va debuta sub forma unui upgrade gratuit în toamna anului 2021, nu va oferi acces utilizatorilor de Intel la anumite funcții noi. Problema apare atunci când luăm în calcul faptul că procesoarele Apple M1 includ anumite componente interne care facilitează accesul la anumite capabilități software, care pur și simplu nu sunt posibile pe hardware-ul de la Intel.

Capabilități precum Live Text în fotografii, care permite selectarea de text direct în imagini, sau posibilitatea de a activa modul „portret” în Face Time, pentru a încețoșa fundalul, cât și noi capabilități de dictare și recunoaștere a vocii, nu vor fi disponibile decât pe modelele de MacBook, iMac și Mac Mini cu Apple M1. Asta pentru că noul procesor integrează și 16 nuclee pentru algoritmi Deep Learning.

Cu cât Apple va integra mai multe astfel de funcții, unele dintre care sunt disponibile de mai multă vreme pe iPhone și iPad, cu atât modelele cu Intel vor deveni mai greu de recomandat în viitor. Desigur, acestea nu sunt capabilități cruciale, care împiedică utilizarea computerului, însă acestea sunt cele mai utile noutăți din macOS Monterey. Practic, update-ul la noua versiune de macOS pentru utilizatorii de Mac cu Intel va fi mai degrabă unul vizual în anumite puncte de vedere și care asigură accesul la cele mai noi actualizări de securitate.

Sursa

 

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines