Jump to content

[Hardware] Google ar putea lansa Pixel Fold și Pixel Roll, cu ecrane pliabile și rulabile


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

pixel-fold-1920x1080.jpg

Zvonurile despre un telefon pliabil de la Google există de mai multă vreme, însă acum aflăm și despre planurile companiei de a dezvolta un nou telefon cu ecran de acest gen: un model rulabil. Totuși, cele două dispozitive cu ecrane plabile sau rulabile nu vor fi lansate simultan, însă cel puțin unul ar putea ajunge în magazine în 2021. Cu un dispozitiv pliabil oficial din partea Google, producătorii parteneri ar putea investi mai mult efort în alternativele lor, având astfel suport oficial pe partea de software.

Pixel Fold ar putea oferi un model pentru ceilalți producători pe partea software

În afară de Samsung, Xiaomi, Huawei și Motorola, ceilalți producători de smartphone-uri nu s-au grăbit să aducă pe piață modele pliabile. Pe lângă costurile ridicate de dezvoltare a unui hardware neconvențional, cu elemente mecanice în mișcare, costurile de dezvoltare de software dedicat pentru astfel de dispozitive este o altă piedică. Asta pentru că resursele necesare dezvoltării sunt poate chiar mai mari decât în cazul unui telefon obișnuit, dar vânzările estimate sunt semnificativ mai mici.

Având un software pentru telefoane pliabil dezvoltat direct de către Google, compania care dezvoltă sistemul de operare Android, ar putea scădea o parte din costurile de producție, putând integra direct software-ul Google, peste care ar aplica interfața proprietară.

Zvonurile noi, publicate pe Twitter de ROSS Young, analist DisplaySearch, spun că Google are în plan să lanseze un Pixel Fold în 2021. Acest model ar folosi un panel OLED pliabil de la Samsung, cu diagonală de 7,6”, care ar putea intra în producție în octombrie 2021. Astfel, lansarea telefonului ar putea avea loc probabil prin decembrie, dacă nu la începutul anului 2022.

Telefonul rulabil ar putea fi lansat mai târziu

Tot Ross Young spune însă că Google va dezvolta și un „Pixel Roll”, un telefon cu ecran rulabil pe orizontală. Telefonul rulabil nu va fi însă lansat în următoarele 12 luni, fiind probabil programat pentru finalul anului 2022.

Telefoanele rulabile încă nu au ajuns pe piață într-o manieră comercială. Oppo a prezentat public un concept de acest gen la începutul acestui an, însă nu a oferit un preț sau o dată de lansare, în timp ce LG, care lucra la un astfel de model, a oprit producția de smartphone-uri și s-a retras complet de pe această piață. Următoarele telefoane pliabile pe care le avem la orizont sunt cele produse de Samsung: Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3, care sunt așteptate cu prețuri mai mici.

Sursa

 

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines