Jump to content

[Sport] - Cum explică Lewis Hamilton gafa care l-a trimis pe ultimul loc la Baku: "Am atins din greșeală acel buton"


EVERLAST

Recommended Posts

Sergio Perez a câștigat Grand Prix-ul de Formula 1 al Azerbaidjanului după ce Max Verstappen a făcut pană, iar Lewis Hamilton a comis o eroare uriașă în penultimul tur.F1 Grand Prix of Azerbaijan

Hamilton a trecut pentru câteva clipe la conducerea cursei în turul 49, dar apoi a ratat primul viraj și a ajuns pe ultimul loc. După cursă, pilotul Mercedes a explicat cum a reușit să scape printre
degete victoria în Azerbaidjan: "Nu sunt pe deplin sigur, dar am lovit un fel de comutator care a făcut să funcţioneze doar frânele din faţă.

Există un buton pe care îl avem ca să ne ajute să menţinem frânele din faţă ridicate (n.r. - la temperatură) şi, pe măsură ce Perez a venit spre mine, am reacţionat şi am atins din greşeală comutatorul. S-a blocat şi am mers drept înainte", a spus Hamilton, citat de News.ro.

Conform sursei citate, Mercedes foloseşte un buton de pe volan pentru a-i ajuta pe piloţi să îşi încălzească mai bine anvelopele şi frânele în timpul tururilor de formare şi la restartul după intrarea pe pistă a maşinii de siguranţă. Butonul modifică echilibrul frânării, orientând-o către roţile din faţă, iar forţa de frânare suplimentară aplicată produce o căldură suplimentară în discuri, care este apoi radiată pe anvelopele din faţă.

Hamilton suspectează că a atins cumva butonul şi l-a reactivat în timp ce se forma grila la restart, când rula alături de Perez.

A fost o cursă grandioasă și pentru Sebastian Vettel, care a terminat pe locul 2 deși a plecat de pe 11. Asta în timp ce fostul său coechipier de la Ferrari, Charles Leclerc, a plecat din pole position și a încheiat pe 4.

www.digisport,ro - sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines