Jump to content

[News] - Au crescut preţurile carburanţilor. Cât te va costa de acum să îți faci plinul


Blu3HaSky

Recommended Posts

benzinarieprin.jpg&w=700

 

Au crescut prețurile carburanților! Atât benzina, cât și motorina sunt mult mai scumpe decât în anii trecuți. În ultima lună, benzina s-a scumpit cu 1.3%, iar motorina cu 2.4%. Așadar, prețurile actuale sunt: 5,63 de bani pentru un litru de benzină și 5,59 de bani pentru un litru de motorină.

Făcând o comparație cu anul 2020, în luna iunie plăteam 4,37 de bani pentru un litru de benzină și 4,55 de bani pentru un litru de motorină.

Pentru un plin de 50 de litri, în cazul în care alimentăm cu benzină, vom fi nevoiți să scoatem din buzunar 281 de lei, iar pentru motorină 279 de lei, o sumă mult mai mare decât cea pe care am fi plătit-o în anul 2020.

Care sunt avertizările specialiștilor în economie

Anul trecut, am fi plătit pentru un plin de benzină 218 lei, iar pentru un plin de motorină nu mai mult de 227 de lei. Specialiștii au explicat că relaxarea măsurilor impuse de lege a determinat o mobilitate mai mare, ceea ce a dus inevitabil la creșterea prețului carburantului de mașină.

Dacă persoanele care merg cu mașina sunt tot mai multe, cererea pentru carburant este mult mai mare, așa că toate companiile petroliere au decis să mărească prețurile pentru a face profit.

Experții în economie au declarat că această creștere a prețului carburantului înseamnă, de fapt, și creșterea prețului altor servicii sau produse.

 

Sursa > Spynews

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines