Jump to content

Gadget-urile smart pentru copii: de ce sunt indispensabile în ziua de astăzi


EVERLAST

Recommended Posts

Gadgeturile smart sunt în plină ascensiune în toată lumea. Motivele pentru care lumea le foloseşte sunt legate în special de confort, siguranţă şi utilitate. Şi în cazul copiilor aceste produse au devenit astăzi indispensabile, în contrast cu generaţiile trecute care nu erau atât de tehnologizate.

Quote

Gadget-urile smart pentru copii: de ce sunt indispensabile în ziua de astăzi

Ce avantaje oferă aceste gadgeturi astfel încât să fie indispensabile în secolul al XXI-lea:

Ceas GPS pentru copii – indicii despre locaţie şi traseu

Părinţii care ţin la securitatea pruncilor au acum posibilitatea să achiziţioneze un ceas GPS copii. Un astfel de gadget este Ceasul smartwatch YQT Q13 care furnizează indicii importante despre locaţia copilului şi despre traseul parcurs într-o zi. Îmbinând trei tipuri de localizare (GPS, GPRS şi LBS), ceasul inteligent îl va ţine la curent pe părinte tot timpul cu locul unde se află copilul său, prin intermediul aplicaţiei SeTracker, disponibilă pentru sistemele de operare Android şi IOS. Nu mai este necesar să se amintească importanţă acestei funcţii într-o lume în care siguranţa copiilor este tot mai expusă.

Părinţii mai pot stabili totodată, prin intermediul aceleiaşi aplicaţii, un perimetru de siguranţă pentru copilul lor (GEO Electronic Fence). Când copilul va depăşi locul de joacă sau scoala monitorizate, se vor primi notificări de tip alarmă pe telefonul mobil.

Un gadget pentru situaţii de urgenţă

După cum s-a amintit, ceasurile inteligente oferă un plus de siguranţă. Încă o funcţie care îi ajută pe părinţi să fie conectaţi la securitatea copiilor este butonul SOS.

În cazul în care micuţul simte că este urmărit sau că se afla în centrul unui pericol, va apăsa acest buton timp de trei secunde, iar părintele va fi avertizat. Un astfel de dispozitiv este Twinkler TKY-DF25. Pentru funcţia SOS se vor preseta numerele de telefon care să fie apelate în cazul unei urgenţe.

Monitorizarea sănătăţii – simplu, rapid, pas cu pas

Prin intermediul smartwatch-urilor se poate monitoriza sănătatea copiilor mai uşor ca niciodată. Datorită senzorilor speciali, ceasurile pot furniza detalii despre puls, calitatea respiraţiei sau temperatura.

Totodată, ceasul va contribui şi la încurajarea activităţii fizice în rândul copiilor. Wonlex KT24 dispune de funcţie de Pedometru (numărarea paşilor). În funcţie de vârstă şi de greutatea copilului, se va seta un anumit număr de paşi, impulsionând utilizatorii să-i efectueze zilnic.

Gadget-urile smart sunt aşadar ajutoare de nădejde pentru monitorizarea copiilor. Acestea pot fi folosite de micuţi de la cele mai mici vârste, pentru că nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea lor. Avantajele utilizării unui astfel de produs sunt nenumărate, contribuind în primul rând la sentimentul de siguranţă, atât în rândul posesorilor, cât şi al părinţilor. În situaţia în care se simt în pericol, copiii pot acţiona rapid butonul SOS, ştiind în acest fel că nu sunt singuri şi că vor fi ajutaţi să depăşească situaţia critică în care se afla.

Preţurile acestor smartwatch-uri pentru copii pornesc de la puţin peste 100 de lei, dar beneficiile pe care le aduc sunt, de fapt, nepreţuite. Conform parerilor unor specialisti, avantajele acestor gadgeturi le fac să fie indispensabile într-un secol în care infracţiunile şi situaţiile neprevăzute sunt la cote alarmante.

                                                                                            Sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • dev1ce locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines