Jump to content

[ Champion Story ] JAX


Vali M.

Recommended Posts

Jax_0.jpg

Saijax Cail-Rynx Icath'un a crescut în Icathia, o satrapie a imperiului shuriman. De când era mic, tatăl lui i-a spus povești despre timpul în care, înainte să ajungă sub călcâiul shuriman, patria lor era o nație mândră și independentă. I-a povestit despre Kohari, eroii care protejau Icathia și pe Regele Mag. Regele Mag înfruntase forțele shurimane, dar, după ce pierise în bătălie, gardienii Kohari îl urmaseră în moarte, prin sinucideri ritualice. Împăratul shuriman a atârnat leșurile eroilor Kohari în văzul tuturor, iar Regele Mag a fost tras în țeapă deasupra porților orașului, unde oasele
i-au fost lăsate să putrezească.

 

Tatăl lui Saijax fusese martor al acestui act odios și, de-a lungul timpului, i-a insuflat și fiului său spiritul de revoltă care mocnea în sufletele tuturor icathienilor. Cu toate astea, Saijax a ales să studieze arta armelor, luând lecții atât de la maeștrii shurimani, cât și de la bătrânii clanului.

 

După multe secole de stăpânire shurimană, un cutremur masiv a lovit Saabera, o provincie de pe coastă. Adânc sub dărâmături, icathienii au descoperit o putere ascunsă, o forță întunecată și fenomenală – poate chiar suficient de puternică încât să-i învingă pe războinicii iluminați ai Shurimei. Saijax a primit sarcina de a-i proteja pe magii care făcuseră descoperirea... pe care gardienii de abia o puteau ține în frâu cu ajutorul unor toiege din care izbucneau flăcări ale elementelor. Tulburat de ce văzuse, Saijax i-a escortat pe magi în fața consiliului de guvernare, căruia urmau să-i spună ce văzuseră.

 

Magii au denumit această putere ''Vidul''.

 

Consiliul i-a văzut imediat potențialul, dar Saijax a înțeles posibila amenințare a Vidului. Ca maestru al armelor, știa că e periculos să folosești o armă pe care nu o poți stăpâni și nici măcar n-o înțelegi pe deplin. A început să regrete că nu-i ucisese pe magi în drumul dinspre Saabera. În zilele următoare, avea să-și regrete decizia și mai mult.

 

Convins că Vidul urma să-i învingă pe stăpânii lor shurimani, consiliul a încoronat un nou Rege Mag. Ordinul Kohari a fost reînființat, iar Saijax s-a numărat printre primii săi membri. Aceștia au obținut victorii în primele lupte, iar Saijax chiar a reușit să ucidă în luptă unul dintre iluminați; a privit apoi cu mândrie cum cadavrul acestuia a fost plimbat ca la paradă prin Bai-Zhek, unul dintre orașele eliberate.

În momentul în care Ordinul Iluminat s-a apropiat de Icathia, Saijax și frații săi s-au îndreptat către prima linie de luptă. În timp ce cele

două armate încleștate înroșeau pământul de sub ele, magii și preoții icathieni au socotit că a sosit momentul să dezlănțuie Vidul.

 

Ținutul a fost răvășit, iar icathienii, shurimanii și chiar și iluminații au fost spulberați. Zidurile orașului s-au prăbușit, iar Vidul a dus mii de suflete către neantul mut.

În doar câteva secunde, Icathia a dispărut.

 

Saijax a pornit către craterul unde fusese invocat Vidul, hotărât să-și ia propria viață, la fel ca eroii Kohari din povești. Dar, chiar înainte să-și pună planul în aplicare, a văzut printre ruine un toiag pe care-l știa din Saabera și din care încă mai ieșeau flăcările elementale care puteau ține piept Vidului. Flăcările au aprins scânteia din inima lui Saijax.

 

A ridicat toiagul și-a lăsat în urmă rămășițele patriei sale, jurând să aibă grijă de această ''ultimă lumină a Icathiei'' și să țină în viață speranța pe
care-o simboliza.

 

Cuprins de mâhnire și de rușine, Saijax Cail-Rynx Kohari Icath'un a renunțat la fostul lui nume; din acea zi, urma să fie cunoscut drept Jax.

 

A început să călătorească de-a lungul și de-a latul lumii cunoscute și către locuri care nu se regăsesc pe nicio hartă. Focul elemental îi extinsese viața chiar și peste limita destul de ridicată a poporului său. Dar, cu cât se îndepărta mai mult de Icathia, cu atât flacăra pălea mai tare, până când, într-o zi, aproape că s-a stins complet. Cu o hotărâre sumbră, Jax a înțeles că nu putea fugi de trecut. Trebuia să-și facă datoria. Trebuia să se întoarcă și să lupte. Avansul Vidului fusese oprit de ultimul războinic iluminat rămas în viață, dar amenințarea sa persista.

 

Jax a cutreierat lumea secole la rând, un războinic-vagabond în căutarea unor luptători suficient de puternici pentru Ordinul Kohari. Deși a luptat de nenumărate ori împotriva unor ființe extrem de talentate, curajoase sau puternice, până în acest moment, niciuna nu l-a convins că poate mărșălui alături de el împotriva întunericului. Căderea Icathiei a sădit dubii în sufletul lui Jax, dar un lucru e cert: în momentul bătăliei finale, va lupta împotriva Vidului.

 

Chiar dacă o s-o facă de unul singur.

  TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 5.183.171.37:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : Vali M. sau PM pe forum.

Daca vrei sa ma adaugi pe Steam da click AICI

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines