Jump to content

FRHG pune la zid autoritățile pentru eșecul patinoarului Mihai Flamaropol, "gaura" de 22 milioane €: "Nu există dorință"


EVERLAST

Recommended Posts

Sunt șanse mici ca șantierul de la patinoarul "Mihai Flamaropol" să fie redeschis în curând, așa cum Primăria Municipiului București a anunțat pentru Digi Sport, iar președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Hălăucă, a comentat situația.

Quote

image00004

Alexandru Hălăucă condamnă eșecul autorităților și nu înțelege cum Bucureștiul a ajuns singura capitală europeană fără patinoar: "Când nu există dorință și voință de a realiza/dezvolta ceva ne ascundem în procese, situații complicate etc. În justificări suntem cei mai buni și, întotdeauna alții sunt de vină, nu noi, cei care conducem pentru o perioadă: primării, guverne, ministere etc.

FRHG a avut, până la oprirea lucrărilor (primăvara anului 2019), întâlniri săptămânale cu firma constructoare. Aceste întâlniri aveau loc pe șantier. Deci, cunoșteam foarte bine stadiul lucrărilor.

Federația Română de Hochei pe Gheață pune la zid autoritățile pentru eșecul patinoarului "Mihai Flamaropol"

FRHG a transmis, în perioada 2014 – 2020, nenumărate adrese către: MTS, Ministerul Dezvoltării, CNI, Primăria Capitalei și Guvernul României. În aceste adrese, FRHG a justificat necesitatea construirii unui patinoar, cu puncte bine argumentate. Practic, tuturor guvernelor, miniștrilor din perioada de mai sus, FRHG le-a solicitat, cu argumente, necesitatea finalizării lucrărilor la Patinoarul Mihai Flamaropol.

FRHG așteaptă din primăvara anului 2013 o soluție la ceea ce a însemnat distrugerea hocheiului din București prin demolarea acestui patinoar. Atenție: este falsă informația conform căreia hocheiul din București nu are tradiție. Dimpotrivă, are tradiție și mult, mult potențial! Dar, istoria performanțelor hocheiului românesc nu interesează pe nimeni. Nu interesează pe nimeni nici măcar performanța deosebită realizată de către echipa de seniori a României care se “bate” cu echipe care beneficiază de sute de patinoare acoperite.

Președintele FRHG, Alexandru Hălăucă: "Primarul general trebuie să se așeze la masă cu constructorul și să se ajungă la o înțelegere"

Se prezintă laudativ patinoarele construite de către Guvernul Ungariei în România. Se așteaptă probabil să construiască și în București?! Ceea ce nu ar fi rău... Din cele 13 patinoare acoperite cu care România se mândrește, doar pe patru patinoare se pot desfășura și competiții internaționale. Restul sunt patinoare acoperite, gen balon, fiind foarte bune pentru antrenamente.

FRHG propune actualului primar general și echipei sale să se așeze la masă cu constructorul și să se ajungă la o înțelegere privind finalizarea în regim de urgență a construcției patinoarului. FRHG a propus și ultimilor doi miniștri ai MTS (actualul și fostul ministru) ca, în cazul în care lucrările la Patinoarul Mihai Flamaropol se întârzie, să se construiască, în regim de urgență, un patinoar la standardele cerute de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, pe un teren proprietate MTS. Legislația nu ne permite nouă, FRHG, de a construi infrastructură", a declarat președintele FRHG, Alexandru Hălăucă, pentru Digi Sport.

Ce se întâmplă cu patinoarul "Mihai Flamaropol", proiectul de 22 milioane € care după 5 ani e gata în proporție de 26%

Concret, noul patinoar Mihai Flamaropol ar fi trebuit inaugurat în vara anului 2019, dar la data respectivă lucrările erau gata în proporție de 26%! Valoarea proiectului se ridică la circa 22 de milioane de euro, însă pentru moment nu există un alt termen de finalizare, deoarece Primăria se judecă cu executantul. Primăria Municipiului București a oferit un răspuns pentru Digi Sport:

"La 30 luni de la începerea lucrărilor (Ordinul de începere a fost dat în 9.01.2017), Municipiul Bucuresti a reziliat contractul cu executantul în iunie 2019 din cauza întârzierilor înregistrate în realizarea lucrărilor, precum și din cauza unor neconformități ale lucrărilor de construire executate de către subantreprenor, care nu au fost remediate conform cerințelor impuse de normativele în vigoare.

Ca urmare a rezilierii contractului, au fost formulate în instanță mai multe acțiuni, introduse atât de către achizitor, cât și de către Asociere, fiind cerută, totodată, efectuarea unor expertize tehnice judiciare menite să stabilească stadiul actual al execuției obiectivului de investiții, inclusiv cel al construcțiilor metalice realizate de subantreprenor, calitatea și conformitatea lucrărilor existente la acest moment pe amplasament.

www.digisport.ro - sursa

  • Like 1

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Dewey locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines