Jump to content

[News] - Franța: Ar fi o onoare pentru Europa să acorde azil politic atletei din Belarus


kenveloo-

Recommended Posts

Krystsina Tsimanouskaya

Ar fi o onoare pentru Europa să acorde azil politic atletei bieloruse Krystsina Tsimanouskaya, a spus ministrul pentru Afaceri Europene din Franța, Clement Beaune, luni, în contextul cele mai noi controverse în care a fost implicat regimul Lukașenko la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform Reuters.


Krystsina Tsimanouskaya, care urma să participe la proba de sprint 200 de metri, a fost scoasă din lot și dusă cu forța la aeroport pentru a fi dusă înapoi în Belarus după ce a criticat antrenorii și autoritățile de la Minsk.

I s-a cerut să participe la alte probe pentru care nu era pregătită după ce alte sportive din lotul bielorus au fost declarate ineligibile, iar după ce a refuzat, comitetul olimpic bielorus a cerut întoarcerea ei în țară.

Ulterior, Tsimanouskaya a cerut ajutorul autorităților japoneze și a spus că își dorește să solicite azil politic într-o țară din Uniunea Europeană. La puțin timp, Cehia și Polonia au anunțat că sunt dispuse să îi ofere sportivei o viză.

Ajunsă la ambasada Poloniei de la Tokyo, Tsimanouskaya a anunțat că va cere azil politic în Polonia. Autoritățile poloneze au anunțat că îi oferă o viză umanitară atletei.

 

sursa: digi24.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Kent locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines