Jump to content

[Hardware] - Motorola demonstrează încărcarea wireless de la distanță „Space Charging” cu 4 dispozitive simultan


EVERLAST

Recommended Posts

Motorola, la fel ca alți producători de smartphone-uri precum Xiaomi, Huawei și Oppo, lucrează la tehnologia de încărcare fără fir de la distanță. Soluția sa se numește Space Charging și a fost anunțată în urmă cu ceva vreme. Acum, compania vine cu o demonstrație practică a tehnologiei, prezentând o stație de încărcare care poate alimenta simultan până la patru dispozitive, la distanțe de 1, 2 sau 3 metri.

Quote

motorola space charge 3m

Space Charging de la Motorola poate alimenta patru dispozitive deodată

Contul oficial de Weibo al Motorola a publicat un clip scurt de câteva secunde, în care sunt demonstrate diverse cazuri de utilizare pentru tehnologia Space Charging. Stația de încărcare arată ca un router de internet cu o carcasă ceva mai mare, care integrează 1.600 de antene, folosite pentru alimentarea telefoanelor de la distanță. Semnalul transmis de acestea poate să treacă prin hârtie și alte mici obstacole, dar nu prin unele mai mari.

Interesant este însă faptul că dispozitivul este destul de inteligent pentru a putea opri alimentarea în anumite zone, dacă acolo este detectată prezența unei persoane, sugerând că undele electromagnetice transmise ar putea afecta cumva corpul uman. Altfel nu ar fi fost necesară oprirea alimentării. De asemenea, Motorola a dezvăluit că stația Space Charging va putea alimenta telefoane la un unghi de 100 de grade în fața sa. Practic, se confirmă faptul că vorbim despre o tehnologie de tipul „line of sight”, fiind necesar contact vizual direct între încărcător și telefon.

Chiar dacă Motorola nu a oferit informații oficiale despre viteza de încărcare, conform Digital Chat Station, această soluție va fi limitată la încărcare la 5W. La standardele de astăzi, această putere este foarte mică, iar dispozitive cu baterii mari s-ar încărca extrem de lent de la 0 la 100%, însă modul de funcționare al Space Charging ar putea fi mai degrabă orientat către încărcare lentă.

Încărcarea va fi lentă, dar constantă

În primul rând, se presupune că vei pune un astfel de încărcător într-o cameră în care ești prezent pe perioade lungi de timp. Astfel, telefonul ar putea fi permanent alimentat la 5W. Pe parcursul unei întregi zi de muncă, de exemplu, telefonul ar putea să rămână tot timpul la 100%, indiferent de nivelul de utilizare. Mai mult, încărcarea rapidă încălzește dispozitivele, afectând astfel negativ acumulatorii.

Momentan, nici Motorola, nici alte companii nu oferă un termen pentru lansarea tehnologiei de încărcare wireless de la distanță. Având însă în vedere că aceste tehnologii sunt demonstrate din ce în ce mai des, probabil că nu va mai dura mult până la o eventuală lansare. Tehnologiile de integrare a camerei sub ecran au început să fie demonstrate cu aproximativ doi ani înainte de lansarea primelor dispozitive pe piață, de exemplu.

                                                                                                                                  Sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • taken locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines