Jump to content

[Software] - Microsoft cumpără Clipchamp, dezvoltatorul unui software de editare video care funcționează din browserul web


EVERLAST

Recommended Posts

Achiziționarea Clipchamp de gigantul Microsoft netezește calea pentru o nouă soluție de editare a clipurilor video, adresată utilizatorilor Windows 11.

Quote

Microsoft cumpără Clipchamp, dezvoltatorul unui software de editare video care funcționează din browserul web

Software-ul dezvoltat de Clipchamp este o soluție de editare video ușor de folosit și accesibilă chiar din browserul web. Potrivit descrierii oficiale, abordarea oferită de Clipchamp combină ”simplitatea unei aplicații web cu abilitatea de a procesa conținut video folosind întreaga putere a PC-urilor moderne”, inclusiv prin folosirea acceleratoarelor grafice (GPU) pentru accelerarea sarcinilor de procesare. În mod tradițional, acesta a fost atuul soluțiilor dedicate pentru editare video, în general rezervate utilizatorilor  dispuși să plătească în plus pentru deblocarea funcțiilor avansate de accelerare a compresiei video.

Deocamdată, niciuna dintre părțile implicate nu dezvăluie detaliile tranzacției. Aflăm însă că dezvoltatorul Clipchamp număra însă în luna iulie 17 milioane de utilizatori înregistrați, în creștere cu 54% față de anul anterior. Multe dintre clipurile procesate folosind serviciile Clipchamp au ca destinație platformele de video sharing TikTok, Instagra, sau Facebook Stories.

Microsoft nu detaliază exact cum anume intenționează să folosească tehnologiile Clipchamp, însă o potrivire „naturală” ar fi cu pachetul de productivitate adresat clienților Microsoft 365.

                                                                                                                                       Sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • taken locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines