Jump to content

[Stiri] • Victorie importantă pentru Piedone. Judecătorii au schimbat parțial încadrarea juridică


Seraphim

Recommended Posts

Victorie importantă pentru Piedone. Judecătorii au schimbat parțial încadrarea juridică

Primarul Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă substanțial mai mică decât în prima instanță, dacă va fi găsit vinovat în dosarul ″Colectiv″.

La fel și funcționarii din Primărie și doi ofițeri de la ISU. Curtea de Apel București a decis să schimbe parțial acuzația în cazul acestora și a eliminat consecințele deosebit de grave ale abuzului în serviciu. Astfel, pedepsele scad cu câțiva ani de închisoare.

Fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanță la 7 ani și jumătate de închisoare doar pentru abuz în serviciu. Acum, judecătorii Curții de Apel au decis să elimine consecințele deosebit de grave ale presupusei infracțiuni, ceea ce face ca limitele de pedeapsă să se reducă. Așa încât, dacă în vechea încadrare Piedone riscă până la 10 ani și jumătate de detenție, acum limita maximă nu poate depăși 7 ani

Cristian Matei, rănit în incendiul de la Colectiv: ″Este revoltător, bineînțeles! Asta nu e justiție. O bătaie de joc la adresa victimelor. Cum poți să spui că nu au fost consecințe deosebit de grave când au murit 64 de oameni și au fost răniți atâția tineri. E normal așa ceva?″

Aceeași decizie a fost luată și în cazul celor două foste subalterne ale lui Popescu Piedone, de la Primăria Sectorului 4. Aurelia Iofciu a fost condamnată în prima instanță la 3 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Luminiță Ganea, la 7 ani de închisoare, tot pentru complicitate.

Cristian Matei: ″După ce ai tărăgănat 6 ani procesul ăsta, nu l-ai terminat nici acum, după șase ani vii și îmi spui că ceea ce s-a întâmplat nu e deosebit de grav?”

Acum, că tot a fost clarificată situația încadrărilor juridice, Curtea de Apel poate face ultimii pași înainte să dea decizia în acest caz atât de sensibil. O decizie ce are șanse mari să nu fie dată totuși până la sfârșitul anului, câtă vreme abia peste două săptămâni, la termenul din 17 noiembrie, va fi discutată componenta completului, după ce au apărut divergențe juridice între cei doi magistrați investiți inițial. Iar apoi, vor fi necesare alte cel puțin trei termene pentru pledoariile finale și câteva săptămâni până la pronunțarea unei decizii motivate.

"Cei mai mulți oameni nu se maturizează, ci doar cresc"  - Leo Rosten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines