Jump to content

[Stiri] • Zi crucială pentru scena politică românească. Astăzi s-ar putea decide soarta viitorului guvern


Seraphim

Recommended Posts

Zi crucială pentru scena politică românească. Astăzi s-ar putea decide soarta viitorului guvern

Este o zi crucială pentru scena politică românească, zi în care s-ar putea decide soarta viitorului guvern. Liderii PNL au programată azi o şedinţă a Biroului Politic Naţional, în care vor hotărî dacă merg sau nu la guvernare cu PSD.

Săptămâna trecută, în prima și singura lor discuție oficială, liderii PNL și PSD au îngropat securea războiului și au dat de înțeles că sunt gata să accepte o colaborare într-un guvern de coaliție.

Varianta “B” a liberalilor pentru a continua guvernarea ar fi refacerea alianței cu USR Plus. Însă, după discuțiile de săptămâna trecută dintre reprezentanții celor două formațiuni, atmosfera în fosta coaliție a rămas glacială, semn că sunt șanse tot mai mici ca foștii parteneri să se împace.

În cazul în care PNL decide să dea mâna cu PSD pentru a forma noul guvern, urmează negocieri detaliate pentru împarțirea portofoliilor și, cel mai important, pentru stabilirea primului ministru.

Social democratii par să fi decis deja să intre în joc alături de PNL. Marcel Ciolacu a declarat că aceasta ar fi singura soluţie în momentul de față. El a adăugat că, în preconizata construcţie politică, ar mai trebui atrase UDMR şi minorităţile naţionale.

Sursa: ProTV

"Cei mai mulți oameni nu se maturizează, ci doar cresc"  - Leo Rosten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines