Jump to content

[Stiri] • Situație critică în spitale. Mulți români mor pentru că nu mai au loc la ATI din cauza celor nevaccinați


Seraphim

Recommended Posts

Situație critică în spitale. Mulți români mor pentru că nu mai au loc la ATI din cauza celor nevaccinați

Aproape 51.000 de vieți a luat coronavirusul până acum în România. 273 de decese au fost anunțate doar la ultimul bilanț. Însă pe lângă cei răpuși de Covid sunt și pacienții cu alte probleme de sănătate, care se sting pentru că nu mai ajung la spitale.

Le e teamă să nu ia virusul ori le sunt amânate operațiile, pentru că locurile de la terapie intensivă sunt ocupate de cei cu SARS-COV-2.

Doctorii trag un semnal de alarmă. Urgențele nu trebuie amânate și singura soluție pentru a elibera unitățile sanitare de covid este vaccinarea.

Pat lângă pat și lângă fiecare, o butelie de oxigen. Bolnavi care stau pe scaune pentru că nu mai sunt nici măcar tărgi libere.

Zile în șir în care în unitatea de primiri urgențe a Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală au fost internați și peste 100 de oameni cu infecția Covid.

”Nu ai cum să rămâi de piatră, nu ai cum”

Fiorella Mitoiu: ”Mai găseam un loc pe care să mai punem un scaun, pe care să stea un pacient cu tubul de oxigen între picioare. Asta este realiattea cu care ne confruntăm. Colegii sunt mai mult decât epuizați, au devenit robotizați, am avut paciente gravide, am avut pacienți tineri care ne-au decedat. Nu ai cum să rămâi de piatră, nu ai cum’’.

Din cauza numărului mare de bolnavi cu SARS-COV-2, multe secții din spital sunt acum în zona roșie. Iar acest lucru se întâmplă în toate unitățile sanitare de urgență.

Urmările sunt extrem de grave pentru toți ceilalți oameni cu afecțiuni cronice: fie nu mai vin la spital de teama covidului, fie nu au locuri, deși au nevoie de internare.

Dr. Bogdan Dorobăț, medic radiologie intervențională: ”Pot fi anumiți pacienți care au nevoie de anestezie generală. Secția ATI este plină și atunci acești pacienți sunt temporizați pentru că nu ai cum să-i internezi și să-i rezolvi, starea lor să se agraveze și să fie mai dificil de rezolvat peste niște săptămâni”.

Doctorii spun că, în ultimele luni, au ajuns la spital mult mai puțini oameni care au suferit un infarct sau un accident vascular cerebral, adică pacienți care reprezintă urgențe medicale.

Doar jumătate dintre românii care au suferit un atac cebral au fost internați

În primele 9 luni ale acestui an, doar 27.000 de pacienți care au suferit un AVC au fost internați. Adică jumătate din numărul celor care au primit îngrijiri în anul 2019 - un an fără pandemie, afirmă neurologii.

Iar un avertisment vine și din partea cardiologilor: cei care au probleme cu inima să nu amâne consultațiile. Pentru că starea lor se poate agrava și o intervenție făcută peste câteva luni poate să fie tardivă.

Dr. Cristian Udroiu, medic cardiologie intervențională: ”Suntem aici, muncim, luptăm, să vină la spital când au nevoie”.

Totodată, recomandă cu fermitate: bolnavii cronici trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului. Pot evita astfel o formă severă în cazul în care fac covid.

Sursa: ProTV

"Cei mai mulți oameni nu se maturizează, ci doar cresc"  - Leo Rosten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines