Jump to content

[ STIRI ] - Innosilicon Technology anunță primul GPU chinezesc de înaltă performanță pentru datacentere


Alx.

Recommended Posts

innosilicon-gpu-chinezesc-datacenter.jpg

  • Innosilicon Technology a anunțat primul GPU chinezesc de înaltă performanță pentru aplicații AI, VR și cloud computing în datacentere. Se numește Fenghua No. 1 și va concura cu soluțiile similare de la NVIDIA și AMD, însă pentru început doar pe piața din China. Deși prețul exact nu ne-a fost comunicat, compania susține că Fenghua No. 1 va fi ceva mai ieftin decât alternativele competitorilor. Cât despre dotări, placa vine cu mai toate tehnologiile moderne. Are memorie VRAM GDDR6X cu lățime de bandă de 21 GB/s, PCIe 4.0 și suport pentru framework-uri populare precum OpenGL, OpenGLES, OpenCL, Vulkan și DirectX. Totodată, suportă sistemele de operare Linux, Android și Windows, precum și aplicații avansate în cloud, cum ar fi multi-channel cloud gaming, cloud mobile apps și cloud desktops.

innosilicon-gpu-chinezesc-datacenter-2.j

  • Deși este un GPU destinat serverelor, Fengshua No. 1 are și output-uri video HDMI 2.1 și e-DisplayPort 1.4. Cât despre design și răcire, placa aduce o construcție simplă dual slot cu două ventilatoare. Chiar dacă nu există șanse reale ca noul GPU chinezesc să ajungă vreodată în Europa pe căi oficiale, ar fi interesant să-l vedem la treabă și în gaming.
  • Like 1

TeamSpeak 3 ELDERS România - TS.ELDERS.RO

Pentru asistenţă se recomandă contactarea membrilor administrativi în privat saz accesarea canalului de Asistență Tehnică / Tehnical Support

Pentru orice nelămurire sau problemă nu ezita să trimiți un PM!

Link to comment
Share on other sites

  • taken locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines