Jump to content

[Sport] - La 54 de ani, Dănuț Lupu, maestrul driblingurilor, mărturisește: "Doar de doi jucători treceam cu greu"


kenveloo-

Recommended Posts

FOTBAL:NATIONALA ARTISTILOR-LEGENDELE FOTBALULUI ROMANESC, AMICAL (18.11.2018)

Dănuț Lupu, fostul mare mijlocaș de la Dinamo și Rapid, împlinește azi 54 de ani.

Jucător cu o tehnicitate ridicată și un furnizor senzațional de pase, gălățeanul consacrat în Ștefan cel Mare, sub comanda lui Mircea Lucescu, a fost mereu un model pentru fotbaliștii care încercau să devină imbatabili în relația unu la unu.

Fotbalist creativ, care evolua la fel de bine și în banda stângă cât și în centrul liniei de mijloc, Dănuț Lupu impresionează și în prezent în meciurile de old-boys, unde organizează construcția formațiilor la care joacă.

Dănuț Lupu, la 54 de ani: "Ando și Mișa mă știau foarte bine, doar de ei mi-era mai greu să trec"
În ziua în care împlinește 54 de ani, digisport.ro l-a chestionat pe Dănuț Lupu pe o temă... sensibilă: adversarii de care n-a reușit să treacă prin dribling.

"Sincer, nu prea am avut vreun adversar care să reușească să mă blocheze, dar dacă stau și mă gândesc bine pot spune că au fost doar doi colegi pe care i-am avut la Dinamo.

Problemele apăreau la antrenamente, cu Ando și cu Mișa Klein. Ei erau singurii care mă făceau să încerc tot repertoriul de driblinguri, pentru că mă și știau foarte bine.

Pot să zic că mă anticipau și-mi era mai dificil să trec de ei. Cu un plus pentru Mișa, era foarte greu de depășit", a declarat Dănuț Lupu, pentru digisport.ro.

Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, între anii 1970-1980, şi a reprezentat echipa naţională în 89 de meciuri, marcând 5 goluri.
A fost prezent la EURO 1984 în Franţa şi la CM din 1990 în Italia.
S-a stins din viaţă la 33 de ani, pe 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen, la care juca la acea vreme.

Dănuț Lupu și partidele în care niciun adversar n-a reușit să-l blocheze
Din albumul cu partide în care a adus un plus de fantezie în jocul echipelor pentru care evolua, Lupu s-a oprit la dubla Dinamo - Panathinaikos, din turul al doilea al Cupei Cupelor, ediția 1989-1990. S-a terminat 2-0, la Atena, pentru formația lui Mircea Lucescu (Răducioiu '57, Mateuț '66) și 6-1 la București (Rednic '21, Mateuț '31, '48, Sabău '40, '50 și Klein '89, respectiv Samaras '34. 

"Dacă ar fi să aleg niște partide în care mi-au ieșit perfect toate driblingurile, aș alege meciurile cu Panathinaikos, dar și câteva partide jucate pentru Brescia", a mai spus Dănuț Lupu, pentru digisport.ro. 

Dinamo a părăsit Cupa Cupelor la acea ediție în semifinale, după 0-1 la Bruxelles cu Anderlecht (Nilis '66) și o-1 la București (Vanderlinden '60).

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Dewey locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines