VaRU Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 Ingrediente: 500 g branza dulce de vaci 300 g faina 200 g smantana 150 g dulceata 30 g zahar vanilat 2 oua 1 lingurita esenta de portocala 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu coaja de la o lamaie putina sare Mod de preparare : Reteta de papanasi prajiti este una dintre preferatele mele. Stiu ca spun asta la multe dintre retetele mele, insa am foarte multe retete care imi plac, iar aceasta este una dintre ele. Stiu ca am mai facut o data papanasi, dar am revenit cu o reteta video noua, imbunatatita si mult mai bine explicata. De-a lungul timpului am tot comandat la diferite restaurante papanasi cu dulceata si smantana. Partea negativa era ca papanasii nu erau mereu asa cum trebuiau sa fie. Branza fie lipsea cu desavarsire, fie era intr-o cantitate prea mica si de fapt manacam niste simple gogosi. Nici dulceata nu era mereu din cea mai buna, uneori era de foarte proasta calitate sau nu se potrivea deloc cu preparatul. Partea buna este pot sa-mi fac proprii papanasi prajiti, simplu, rapid, cu ingrediente bune, proaspate. In plus, cu un raport corect intre branza si faina. La papanasi, branza dulce de vaci este cea mai importanta. Trebuie neaparat sa folositi branza de vaci grasa, foarte bine scursa de zer. Cu cat branza este mai apoasa cu atat va fi nevoie de mai multa faina si drept consestinta si papanasii vor iesi mai putin pufosi. Nu folositi mai multa faina ca in reteta. Chiar daca aluatul este lipicios, va folositi de faina doar pentru a modela papanasii. Pofta buna !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts