Jump to content

Legea care ar putea distruge compania Apple, așa cum o știm astăzi.


Sasuke

Recommended Posts

Legea care ar putea distruge compania Apple, așa cum o știm astăzi

Marile companii de tehnologie precum Apple, Google sau Facebook se confruntă cu multe reglementări legislative care le-ar putea afecta felul în care funcționează, iar o nouă lege din SUA promite să facă exact asta.

La începutul acestei luni, în Senatul statului Dakota de Nord, a fost respins un proiect de lege care ar fi forțat Apple și Google să facă unele modificări în App Store și, respectiv, Play Store.

Giganții nu ar mai fi avut voie să oblige dezvoltatorii de aplicații și jocuri să folosească metoda de plată impusă de ei în magazinul de aplicații. În plus, nici unei companii nu i se va permite să ia măsuri împotriva dezvoltatorilor care doresc să utilizeze o altă metodă de distribuție sau o altă platformă de plată.

Chiar dacă proiectul de lege nu a reușit să treacă în Dakota de Nord, mulți au considerat că alte state vor încerca în curând să adopte o legislație similară. Statul Arizona urmează să facă același lucru.

Un amendament la Arizona House Bill se îndreaptă spre Camera Reprezentanților statului. Proiectul de lege „restricționează capacitatea anumitor platforme digitale de distribuție a aplicațiilor de a solicita utilizarea unui sistem specific de plată în aplicație”.

Cu alte cuvinte, în cazul în care proiectul de lege va deveni lege, Apple și Google nu ar putea forța dezvoltatorii să le folosească platformele de plată în aplicație. Companiilor ale căror descărcări din Arizona depășesc 1 milion de dolari ar putea folosi și alte sisteme de plată, evitând astfel ca Google sau Apple să mai ia 30% din venituri.

Erik Neuenschwander, inginer la Apple, a declarat că proiectul de lege „amenință să distrugă iPhone-ul așa cum îl cunoașteți” și că aceste schimbări ar „submina confidențialitatea, securitatea, siguranța și performanța care sunt integrate în iPhone prin design. Pur și simplu, lucrăm din greu pentru a păstra la distanță aplicațiile proaste din App Store".

Sursa: yoda.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines