Jump to content

[Champion Story] Seraphine


WarNinG

Recommended Posts

seraphine-1024x576-1.jpg

 

  • Poveste : 

 

În Piltover, unde visul unei persoane poate deveni progresul tuturor, s-a născut o stea.

Încă de când era mică, Seraphine iubea muzica, mai ales cântecele de leagăn ale tatălui ei, care erau frumoase, dar nespus de triste. Erau cântece zauniene, aduse în Piltover când el și mama Seraphinei urcaseră în Orașul Progresului pentru a-și făuri o viață mai bună.

Privind pe fereastra atelierului de hexcustică, în care se reparau obiecte create cu tehnologia sunetului, Seraphine cânta odată cu strada. Printre cântecele marinărești de la Porțile Soarelui, fluierăturile ucenicilor și chiar și melodia conversațiilor obișnuite, nu se simțea niciodată singură într-un oraș atât de plin de viață cum era Piltoverul.

În timp, Seraphine și-a dat seama că putea auzi cântece prea intime și prea personale, pe care n-ar fi trebuit să le audă oamenii obișnuiți. Iar pe măsură ce creștea, și darul îi devenea mai puternic. Auzea sufletul fiecărei persoane, fie el blând sau crud, astfel încât străzile pe care le iubise odată se transformaseră într-o cacofonie copleșitoare de dorințe contradictorii. Cum putea să înțeleagă vocile, dacă nu erau deloc în armonie? Uneori, se ascundea într-un colț, tremurând și apăsându-și urechile cu mâinile, incapabilă să-și audă propriile gânduri în tot acel haos.

Părinții Seraphinei lăsaseră totul în urmă pentru ca ea să se poată naște în Piltover. Acum, suferința fiicei lor îi copleșea, așa că și-au folosit toate economiile pentru a cumpăra o frântură de cristal hextech, din care au creat un dispozitiv care să-i estompeze auzul magic. Pentru prima oară după ani de zile, în jurul ei s-a lăsat tăcerea.

În acea liniște, însă, Seraphine a auzit ceva. Sau, mai exact, pe cineva. Cristalul avea o conștiință născută din sângele brackernilor. Vocea lui era blândă. Într-o melodie a deșerturilor îndepărtate și a conflictelor strămoșești, o mie de ani de istorie cântau la unison.

Seraphine, uimită, i-a cerut ajutor. Copleșită de dorințele celor din jurul ei, se temea că nu avea un cântec propriu. Dacă toată ființa ei era formată doar din vocile altora?

''Cu toții suntem făuriți prin vocile altora'' i-a cântat prezența.

Încet, Seraphine a învățat cum să se descurce cu zgomotul. Vocea a ajutat-o să înțeleagă cum putea rezona cu mulțimea, cum putea să cânte cu ea, astfel încât să-și folosească dispozitivul din ce în ce mai puțin în fiecare zi. Prima oară când a cântat în fața unei mulțimi, încercându-și puterile, a avut nespus de multe emoții. Dar a continuat să cânte, iar oamenii s-au strâns în număr din ce în ce mai mare. În curând, fanii Seraphinei nu mai încăpeau nici în cele mai mari săli din Piltover. Dar ceva lipsea, atât în mulțime, cât și în ea însăși. A hotărât să pornească în căutarea unei noi perspective în orașul pe care părinții ei îl părăsiseră după multă trudă: Zaun.

Prima oară când a coborât cu liftul care uruia și scârțâia din toate balamalele, Seraphine s-a simțit cumva de parcă s-ar fi întors acasă, rămânând în același timp o străină. În Zaun, a auzit refrenele hotărârii și ale ambiției la fel de mult ca în orașul de sus, dar cu o notă în plus de libertate care era doar a lor. Dar după ce a petrecut o vreme acolo, a început să simtă și durerea. Frica de baronii chimici care controlau toate oportunitățile. Ura față de piltovii răsfățați și aroganți de sus. Atât de multă discordie. A început să dea spectacole și a ascultat noile mulțimi, ale căror inimi își cântau străduințele și luptele. Cele două orașe erau separate de mai mult decât de o simplă neînțelegere. Seraphine voia să vindece, să unească, dar auzea mereu același refren: ''Lucrurile nu-s așa de simple în Zaun.''

În cele din urmă, a început să se simtă din ce în ce mai puțin ca acasă în Piltover.

Vocea cristalului hextech îi spusese la ce duce ura scăpată din frâu. Seraphine nu putea permite să se întâmple așa ceva în orașele pe care le iubea. Și-a convins părinții s-o ajute și și-a demontat dispozitivul hextech, iar împreună, cei trei au făurit o platformă în care cristalul avea să joace un rol opus față de cel de până atunci: avea să amplifice darurile Seraphinei, nu să le reprime, astfel încât să-i poată auzi pe cei din jur în toată complexitatea lor. A coborât cu platforma pe Intrisolul dintre Piltover și Zaun și a folosit-o ca pe o scenă. În timp ce mulțimile se strângeau sub luminile strălucitoare, a auzit vocile oamenilor din ambele lumi, contopindu-se unele cu altele pentru a o asculta pe ea.

Era un cântec nou. Nu doar despre înțelegere, ci despre unitate.

Nu era perfect. Poate că n-avea să fie niciodată. Dar vocea ei conta. Și poate că îi putea ajuta și pe alții să și-o găsească.

Seraphine a devenit cel mai mare star din Piltover și Zaun. Ajutată de talent și de hextech, amplifică vocile tuturor cu forța optimismului. Pentru ea, toată lumea contează, mai ales cei năpăstuiți. Oamenii o inspiră, iar ea va face tot posibilul pentru a-i inspira la rândul ei

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines