Jump to content

[LINUX] DLSS de la NVIDIA a venit și pe Linux!


WarNinG

Recommended Posts

NVIDIA-Linux-Feature-780x470.jpg

 

Deși a fost marcat de o criză de componente și destul de multe probleme, anul 2021 va rămâne în amintirea unora dintre noi din două motive. Primul este avântul de care s-a bucurat tehnologia de super-resolution, sub forma lui DLSS de la NVIDIA și FSR de la AMD. Al doilea motiv pentru care 2021 a fost un an important, este popularitatea căpătată de Linux și progresul pe care sistemul de operare open-source l-a făcut atunci când vine vorba despre jocurile video.

Pe final de an, cele două drumuri s-au intersectat și astăzi vorbim despre DLSS pe Linux. Asta este posibil cu ajutorul lui Proton 6.3-8, o unealtă al cărui scop este să ruleze jocuri DirectX pe sistemul de operare open-source prin intermediul unui layer de compatibilitate numit Wine. Proton este parte integrală a lui SteamOS 3.0, distribuția care va rula pe Steam Deck. Din nefericire, consola portabilă nu se va bucura de DLSS, întrucât are hardware creat de AMD, însă gamerii vor putea folosi FSR.

Proton are acum DLSS și o librărie mai mare de jocuri

Chiar și așa, adăugarea suportului pentru DLSS de la NVIDIA în Proton este un pas înainte pentru comunitatea pasionaților de Linux. Ba chiar mai bine de atât, Proton va introduce în curând și suport pentru jocuri care folosesc BattleEye drept sistem anti-cheat. Printre aceste jocuri se numără PUBG, Conan Exiles, DayZ și Planetside 2.

Cea mai nou versiune a lui Proton mai adaugă încă 24 de jocuri pe lista de titluri ce pot fi jucate pe distribuții de Linux:

 

Age of Empires 4

Assassin’s Creed

Breath of Death VI

Call of Duty: Black Ops II Single-Player (202970)

DEATHLOOP

FIA European Truck Racing Championship

Fly’N

Game Dev Tycoon

Ghostbusters: The Video Game Remastered

GreedFall

Mafia II (Classic)

Magicka

Marvel’s Guardians of the Galaxy (*doar pentru plăci video AMD)

Mass Effect Legendary Edition (*sunetul nu funcționeaza in ME1)

Monster Boy and the Cursed Kingdom

Monster Energy Supercross – The Official Video Game

Monster Energy Supercross – The Official Video Game 2

Nickelodeon All-Star Brawl

Penny Arcade’s On the Rain-Slicked Precipice of Darkness 3

RiMS Racing

The Riftbreaker

Sol Survivor

TT Isle of Man Ride on the Edge

TT Isle of Man Ride on the Edge 2

 

Fiecare știre de acest tip este un pas înainte pentru gamingul pe Linux. Chiar dacă nu este încă o variantă destul de bună pentru majoritatea utilizatorilor, progresul în această direcție merge destul de repede. Odată cu lansarea Steam Deck, există o șansă bună ca popularitatea sistemului de operare open-source să vadă o creștere imensă. Și cine știe, poate că Windows va avea în sfârșit un rival. Dacă vreți să aflați mai multe despre acest subiect, avem un video dedicat pe PlayGround.

 

Sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines