Jump to content

[Gastronomie] COUQUE AU CHOCOLAT


愛 SilverFang

Recommended Posts

 

http://gastronomie.rfi.ro/wp-content/uploads/2011/11/couque-au-chocolat1-296x300.jpg

Modul de preparare al reţetei Couque au chocolat.  Faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, zahăr şi lapte. Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie umed şi lăsaţi-l la frigider jumătate de oră. Scoateţi-l şi frământaţi-l din nou pentru a elimina bulele de aer, apoi introduceţi-l din nou la frigider o oră.

Pe o bucată de hârtie de gătit, etalaţi untul pentru a obline un strat gros de jumătate de centrimetru.

Întindeţi  aluatul într-o foaie groasă de un centimetru. Puneţi untul în mijloc şi pliaţi marginile. Cu ruloul de bucătărie, etalaţi din nou aluatul într-un dreptunghi gros de jumătate de centimetru. Impăturiţi- în trei, apoi acoperiţi-l cu folie transparentă şi puneţi-l la frigider timp de jumătate de oră. Scoateţi aluatul şi repetaţi încă de două ori operaţiunea cu dreptunghiul pliat în trei şi introdus la frigider.

Îndeţi aluatul pentru a forma un dreptunghi de 32 de centimetri lungime şi gros de jumătate de centimetru. Tăiaţi aluatul aşa încât să oblineţi mai multe dreptunghiuri de 9 centimetri lungime.  Puneţi o bară de ciocolată la baza dreptunghiului şi pliaţi o dată. Puneţi încă o bară şi continuaţi să rulaţi aluatul.

Puneţi prăjiturile într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Lăsaţi-le să crească timp de o oră.

Preîncăţziţi cuptorul la 250® C. Badijonaţi fiecare couque cu gălbenuş de ou şi puneţi-le la copt 20 de minute.

COUQUE AU CHOCOLAT – INGREDIENTE
500 g făină
200 g unt
30 g drojdie
50 g zahăr
30 ml lapte călduţ
un ou
două linguriţe de sare
400 g bare de ciocolată neagră

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines