愛 SilverFang Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 http://gastronomie.rfi.ro/wp-content/uploads/2011/11/couque-au-chocolat1-296x300.jpg Modul de preparare al reţetei Couque au chocolat. Faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, zahăr şi lapte. Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie umed şi lăsaţi-l la frigider jumătate de oră. Scoateţi-l şi frământaţi-l din nou pentru a elimina bulele de aer, apoi introduceţi-l din nou la frigider o oră. Pe o bucată de hârtie de gătit, etalaţi untul pentru a obline un strat gros de jumătate de centrimetru. Întindeţi aluatul într-o foaie groasă de un centimetru. Puneţi untul în mijloc şi pliaţi marginile. Cu ruloul de bucătărie, etalaţi din nou aluatul într-un dreptunghi gros de jumătate de centimetru. Impăturiţi- în trei, apoi acoperiţi-l cu folie transparentă şi puneţi-l la frigider timp de jumătate de oră. Scoateţi aluatul şi repetaţi încă de două ori operaţiunea cu dreptunghiul pliat în trei şi introdus la frigider. Îndeţi aluatul pentru a forma un dreptunghi de 32 de centimetri lungime şi gros de jumătate de centimetru. Tăiaţi aluatul aşa încât să oblineţi mai multe dreptunghiuri de 9 centimetri lungime. Puneţi o bară de ciocolată la baza dreptunghiului şi pliaţi o dată. Puneţi încă o bară şi continuaţi să rulaţi aluatul. Puneţi prăjiturile într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Lăsaţi-le să crească timp de o oră. Preîncăţziţi cuptorul la 250® C. Badijonaţi fiecare couque cu gălbenuş de ou şi puneţi-le la copt 20 de minute. COUQUE AU CHOCOLAT – INGREDIENTE 500 g făină 200 g unt 30 g drojdie 50 g zahăr 30 ml lapte călduţ un ou două linguriţe de sare 400 g bare de ciocolată neagră Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts