Jump to content

[Stiri] Joe Biden și Xi Jinping au vorbit aproape două ore.Mesajul transmis de China îndeamnă la „îndreptarea” relațiilor bilaterale și la pace


KRATOS

Recommended Posts

Jmg9NDQwJmhhc2g9OTM2ZWE1YmE3ZmJiZTg4Y2I1MmM2M2ZhYjg3ZWNiNWU=.thumb.jpg

Convorbirea video securizată a președintelui american Joe Biden cu președintele chinez Xi Jinping s-a încheiat după o oră și 50 de minute, a anunțat un oficial de la Casa Albă. Convorbirea a început la ora 9:03, ora Washingtonului, și s-a încheiat la 10:53, potrivit CNN.

„Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui”, „China și SUA au responsabilitatea de a lucra pentru pace”, i-ar fi spus președintele chinez Xi lui Joe Biden, potrivit CCTV, canal al televiziunii chineze de stat.

„Pacea şi securitatea sunt bunuri pe care comunitatea internaţională trebuie să le preţuiască”, iar criza din Ucraina „nu este ceva ce am fi vrut să vedem” că se întâmplă, a mai spus Xi Jinping, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Xi Jinping a subliniat că China şi SUA, în calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi de puteri economice mondiale, trebuie să-şi îndrepte relaţiile bilaterale pe drumul cel bun, dar şi „să îşi asume responsabilităţile internaţionale şi să depună eforturi pentru pace şi linişte în lume”.

Înaintea discuției, surse de la Casa Albă spuneau că preşedintele american urma să îi ceară omologului său chinez să se distanţeze de preşedintele rus Vladimir Putin, ale cărui trupe au invadat Ucraina la 24 februarie. În plus, Statele Unite au avertizat China că se va expune la represalii în cazul în care sprijină invazia rusească în Ucraina. Avertismentul a fost lansat cu numai câteva ore înainte de discuția programată a președintelui Joe Biden cu Xi Jinping și a venit chiar de șeful diplomației de la Washington, Antony Blinken. 

Replica de la Beijing, transmisă prin purtătorul de cuvânt al MAE chinez, a fost destul de acidă, pe un ton oarecum neobișnuit pentru China: Statele Unite „ar trebui ia măsuri concrete pentru a rezolva problema din Ucraina, mai degrabă decât să alimenteze conflictul şi să îl transfere către alţii”.

China s-a ferit până acum să condamne invazia rusă şi a aruncat responsabilitatea pentru conflict pe seama NATO.

sursa

 

 

  • Like 1

steam 

ahOPlFL.png

#𝓟𝓮𝓵𝓾𝔃𝓪 𝓜𝓪𝓻𝓲𝓷ă c73329a7f7c11ef3c690f78c604153bc_7b4111fd48a348a086213e3d11e11ad8.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines