Jump to content

[Champion] Renata Glasc


HIP

Recommended Posts

Numele campionului: Renata Glasc

Poza: 

Renata_0.jpg

Poveste: 

Renata Glasc știe pe propria piele ce înseamnă o viață grea.

Părinții ei au fost doi alchimiști sclipitori, care au inovat artele vindecării. S-au dedicat atât cercetării, cât și comunității lor din Zaun, ajutându-i pe toți care aveau nevoie de tratamentele lor... fie că pacienții îi puteau răsplăti sau nu. Copilă fiind, Renata mergea deseori flămândă la culcare, așa că a ajuns să urască ideologia părinților ei și neputința de a-și schimba traiul. Visa la corăbiile care treceau prin Porțile Soarelui și își imagina că lua cârma uneia dintre ele și pornea într-o nouă direcție – înspre bogăția lumii.

Când a ajuns la vârsta la care putea începe și ea să învețe afacerea familiei, părinții ei au descoperit că Renata nu avea deloc talent la alchimie. În schimb, avea idei despre cum să câștige bani. Întâi, fata i-a convins că nu erau nevoiți să ceară mai mult decât le puteau da pacienții săraci, dacă începeau să trateze și zaunieni mai bogați. Cei pe care-i trataseră și cărora le câștigaseră loialitatea au lăudat talentele soților Glasc printre zaunienii mai bogați, iar în curând actele de caritate ale familiei au ajuns să fie susținute financiar de către bogații care îi plăteau la prețurile stabilite de Renata.

Cu toate acestea, confortul familiei nu a crescut. Cei doi au cheltuit toți banii primiți în plus pentru a dezvolta o substanță chimtech foarte rafinată, prin care să prelungească viața celor mai bolnavi pacienți. Dar indiferent ce făceau, substanța avea mereu efecte secundare nedorite. Uneori pacienții deveneau foarte susceptibili la sugestiile celor din jur, alteori ajungeau extrem de violenți, așa că au continuat să încerce să o îmbunătățească. Doar Renata, supărată pe felul în care părinții ei alegeau să cheltuiască banii câștigați datorită ei, s-a întrebat dacă substanța putea fi utilă fix așa cum era.

În Piltover, zvonurile despre inovațiile familiei Glasc au ajuns și la conducătorii clanurilor de elită care făceau bani vânzând improvizații medicale în Zaun. Simțind că profiturile le erau amenințate, au plătit câțiva agenți să ''se ocupe de problemă''. Într-o noapte, Renata s-a trezit în urletele părinților ei și în arșița flăcărilor care le cuprinseseră casa. S-a străduit să-i salveze, dar n-a reușit decât să-și piardă brațul în incendiu.

Nemaiavând nimic pe lume în afară de renumele familiei ei și ce mai rămăsese din cercetările părinților ei, Renata a jurat să evite greșeala altruismului. În schimb, a lucrat din greu pentru a-și transforma moștenirea măruntă în ceva mai măreț, care să-i ofere tot ce nu avusese în copilărie și să-i aducă bani, putere și control, ba chiar și un imperiu.

Odată cu trecerea anilor, a devenit eminența cenușie din spatele mai multor operațiuni minore, clădindu-și în același timp relații personale cu indivizii dubioși, dar influenți, ai orașului. Le făcea rost oamenilor de locuri de muncă, le împrumuta bani și le găsea tratamente pentru copiii bolnavi, dar niciodată pe gratis. Dacă nu puteau plăti cu bani, le cerea în schimb loialitate.

Renata a înțeles repede că geniul era cea mai rară și mai de preț marfă din Zaun și a creat un plan prin care să investească în tinerii săraci care aveau talentul necesar pentru a inova. Le oferea un loc unde să muncească și stabilitate pentru familiile lor, dar le cerea la schimb rezultatele muncii lor, pe termen nelimitat. Cei mai săraci dintre ei nu-și puteau permite s-o refuze. Renata a ajuns să aibă acces la multe creații noi și unice, precum și la noi utilizări pentru formula chimtech care fusese munca de o viață a părinților ei. Profiturile ei au crescut enorm. Renata a pus bazele Industriilor Glasc, cumpărând prima fabrică pentru a-și produce articolele chimtech premium. În curând, aveau să-i urmeze alte zeci.

Industriile Glasc s-au extins repede în Zaun, acoperind tot felul de domenii, de la operațiuni de minerit chimtech la săli de dans și chiar la rafinării, enervând baronii care avuseseră înainte monopol pe ele. Dar, rând pe rând, Renata i-a convins să i se alăture în afaceri și a devenit o baroană chimică cu care nimeni nu se putea confrunta fără teama de a-și afecta propriile câștiguri. Chiar dacă Industriile Glasc au înflorit, Renata însăși a rămas în umbră, așteptând momentul propice pentru următoarea mișcare.

Acesta a sosit atunci când un accident chimic a creat vapori otrăvitori ce s-au răspândit cu repeziciune pe străzile din Zaun și au adus orașul în cea mai rea stare din ultimele decenii. În mijlocul norilor toxici, Industriile Glasc au oferit măști și filtre înlocuitoare pentru toți cei din oraș... gratuit. Astfel, toți din Zaun au ajuns să afle de Renata Glasc și bunăvoința ei, lucru care i-a câștigat loialitatea orașului.

Zvonurile despre generozitatea ei au ajuns și în Piltover. Pentru prima oară, proprietarii magazinelor s-au uitat mai atent la produsele ei chimtech elegante și rafinate și și-au umplut rafturile cu ele.

Acum, oricine vrea să fie la modă în Piltover are cel puțin un produs creat de Industriile Glasc, iar cei mai bogați dintre ei se luptă pentru privilegiul de a sta lângă Renata la galele inventatorilor și la operă. Dar scopul Renatei nu a fost niciodată să devină o mare baroană chimică în Zaun sau o antreprenoare iubită în Piltover.

Nu, obiectivul ei e să pună mâna chiar pe sursa de putere financiară a Piltoverului – pe Poarta Soarelui la care a visat atât de mult în copilărie. Căci cine stăpânește Poarta Soarelui stăpânește comerțul, iar cine stăpânește comerțul stăpânește întreaga lume. În fiecare produs Glasc din Piltover și Zaun se află o rezervă secretă din substanța chimtech inventată de părinții ei, pe care o poate declanșa la comandă și care are aceleași efecte secundare pe care ei n-au reușit să le elimine. Nu va mai dura mult până când toți vor lucra pentru Renata Glasc.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • HIP changed the title to [Champion] Renata Glasc
  • HIP locked and unlocked this topic
  • HIP locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines