Jump to content

[Sport] Euro 2022: Leah Williamson numește Anglia vs Germania o finală de vis, în timp ce șefa Sarina Wiegman spune că leoaicele nu se tem de nimeni


kenveloo

Recommended Posts

Euro 2022: Leah Williamson numește Anglia vs Germania o finală de vis, în timp ce șefa Sarina Wiegman spune că leoaicele nu se tem de nimeni


spacer.png

Căpitanul Angliei, Leah Williamson, a descris finala Euro 2022 de duminică împotriva Germaniei drept o „partidă de poveste” – și una despre care crede că este „nu sfârșitul unei călătorii, ci începutul uneia”.

Rivalitatea fotbalistică istorică dintre cele două națiuni continuă cu o confruntare la un Wembley sold-out.

Leoașele caută să obțină prima argintărie majoră din istoria lor, în timp ce Germania, cea mai de succes echipă a competiției, urmărește al nouălea titlu la Euro.

Williamson a spus: „Cred că este o narațiune bună pentru voi, băieți. Evident, este un eveniment de basm, cu istoria în spate.

"Cred că în călătoria în care am fost amândoi, ai două echipe care au avut cele mai bune turnee în finală, ceea ce este cel mai bun lucru. Cred că la asta ne așteptam, să ne confruntăm cu o echipă. jucând cel mai bun fotbal al lor și, din fericire, îl jucăm pe al nostru.”

Williamson a vorbit apoi în termeni largi când a fost întrebat despre amploarea a ceea ce ar însemna pentru Anglia să câștige duminică.

Fundașul lui Arsenal a spus: „Cred că ceea ce am văzut deja în turneu este că aceasta nu a fost doar o schimbare pentru fotbalul feminin, ci pentru societate în general, cum suntem priviți și cred că mâine nu este sfârșitul. a unei călătorii, dar începutul uneia.

 

Ea a adăugat: „Am fost vreodată implicată doar în acest loc de muncă, în fotbal, dar cred că în majoritatea locurilor de muncă din întreaga lume femeile au încă câteva bătălii de înfruntat și de încercat să le depășească.

Și cred că pentru fiecare succes pe care îl obținem și pentru fiecare schimbare de judecată sau percepție, sau pentru deschiderea ochilor cuiva care vede femeile ca pe cineva cu potențialul de a fi egal cu omologul ei masculin, cred că asta face schimbarea în societate.

„Cred că acesta este un mesaj puternic. Într-un mediu dominat de bărbați, acești pași pe care îi facem înainte pot avea un impact asupra tuturor la o scară mai largă”.

Un record de prezență pentru orice meci de la Euro, feminin sau masculin, ar putea fi stabilit mâine, iar Williamson a spus: „Cred că acest lucru s-a simțit de nerealizat de foarte mult timp. Oamenii care au venit înaintea mea au trebuit să lupte.

„Cred că este un moment frumos de reflecție, că vor fi atât de mulți oameni care vor umple acel stadion cu un interes pentru fotbalul feminin, care au ocazia să-l urmărească pentru că a fost pus la dispoziție, pentru că nu cu mult timp în urmă nu era așa. ."

În urmă cu zece ani, o mulțime de 70.000 de persoane au fost la Wembley pentru a urmări echipa feminină a Marii Britanii învingând Brazilia la Jocurile Olimpice de la Londra.

Williamson, care a participat la acel meci în calitate de fan, a spus: „Cred că mâine va fi un alt moment ca acesta. Este incredibil că s-a întâmplat și cred că scăderea de după, sperăm că nu este ceea ce se va întâmpla după acest turneu.

„Nu putem avea o lipsă de interes după acest turneu pentru că învinge obiectul a tot ceea ce am realizat în ultimele șase săptămâni”.
 

 

 

 

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines