Jump to content

[Stiri] SUA avertizează că Rusia intenționează să „dizolve” Ucraina de pe harta lumii


kenveloo

Recommended Posts

Ambasadorul SUA la ONU spune că Rusia intenționează să anexeze regiunile din estul Ucrainei Donețk și Lugansk și regiunile de sud Herson și Zaporizhzhia.

spacer.png
 

NAȚIUNILE UNITE (AP) — Ambasadorul SUA la ONU a declarat vineri că nu mai ar trebui să existe nicio îndoială că Rusia intenționează să demonteze Ucraina „și să o dizolve complet de pe harta lumii”.

Linda Thomas-Greenfield a declarat Consiliului de Securitate al ONU că SUA văd semne din ce în ce mai mari că Rusia pune bazele pentru a încerca să anexeze toate regiunile din estul Ucrainei Donețk și Lugansk și regiunile de sud Herson și Zaporizhzhia, inclusiv prin instalarea unui „ilegitim oficiali „împuterniciți” din zonele deținute de Rusia, cu scopul de a organiza referendumuri false sau decrete de aderare la Rusia”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov „a declarat chiar că acesta este scopul războiului Rusiei”, a spus ea.

Lavrov a declarat duminică la un summit arab la Cairo că obiectivul principal al Moscovei în Ucraina este să-și elibereze poporul de „regimul său inacceptabil”.

Aparent sugerând că războiul Moscovei urmărește să se extindă dincolo de regiunea industrială Donbas a Ucrainei din est, care cuprinde Donețk și Lugansk, Lavrov a spus: „Cu siguranță vom ajuta poporul ucrainean să scape de regimul, care este absolut antipopor și antiistoric. ”
 

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyansky, a declarat vineri Consiliului de Securitate că „De-nazificarea și demolarizarea Ucrainei vor fi realizate în totalitate”.

„Nu trebuie să mai existe o amenințare din această etapă pentru Donbas, nici pentru Rusia, nici pentru teritoriile eliberate ucrainene, unde, pentru prima dată în câțiva ani, oamenii sunt în sfârșit capabili să simtă că pot trăi așa cum își doresc”, a spus el. .
 

spacer.png

Polyansky obiectivează, de asemenea, națiunile occidentale care furnizează artilerie cu rază lungă de acțiune și rachete sol-sol MLRS, că au mutat „linia de securitate provizorie” mai departe spre vest, „și, prin aceasta, clarificând și mai mult obiectivele și operațiunile noastre militare speciale. ”

Thomas-Greenfield a urmărit țările care spun că „securitatea unei țări nu ar trebui să vină în detrimentul alteia”, întrebând ceea ce ei numesc invazia Ucrainei de către Rusia. Ea nu a numit nicio țară, dar aceasta este o viziune pe care China a repetat-o frecvent, inclusiv vineri de către ambasadorul său adjunct Geng Shuang.

El a spus consiliului: „Punerea propriei securități mai presus de cea a altora, încercarea de a consolida blocurile militare, stabilirea superiorității absolute... nu va duce decât la conflict și confruntare, va diviza comunitatea internațională și va deveni mai puțin sigur”.

Ambasadorul SUA a apelat, de asemenea, după națiunile care cer tuturor țărilor să îmbrățișeze diplomația fără a numi Rusia, spunând: „Să fim clari: acțiunile în curs ale Rusiei sunt obstacol în calea rezolvării acestei crize”. Din nou, ea nu a numit nicio țară, dar un număr semnificativ de națiuni din Africa, Asia și Orientul Mijlociu adoptă această abordare.

spacer.png

Thomas-Greenfield a citat dovezi ale atrocităților tot mai mari, inclusiv bombardamentele raportate asupra școlilor și spitalelor, „uciderea lucrătorilor umanitari și a personalului umanitar, țintirea civililor care încearcă să fugă, uciderea brutală în stilul execuției a celor care își desfășoară activitatea zilnică în Bucha, ” suburbia capitalei Ucrainei Kiev, unde autoritățile locale au declarat că sute de oameni au fost uciși în timpul ocupației sale de către forțele ruse.

Ea a spus că există dovezi că forțele ruse „au interogat, au reținut forțat, au deportat sute de mii de cetățeni ucraineni, inclusiv copii – smulgându-i din casele lor și trimițându-i în regiuni îndepărtate din est”.

Aproape 2 milioane de refugiați ucraineni au fost trimiși în Rusia, potrivit oficialilor ucraineni și ruși. Ucraina desenează aceste călătorii ca transferuri forțate pe pământul inamic, care este considerată o crimă de război. Rusia le numește evacuări umanitare ale victimelor războiului care vorbesc deja rusă și sunt recunoscători pentru o nouă casă.
 

O investigație recentă a Associated Press, bazată pe zeci de interviuri, a constatat că, deși situația este într-adevăr mai nuanțată decât sugerează ucrainenii, mulți refugiați sunt forțați să plece într-o călătorie suprarealistă în Rusia, supuși pe parcurs la abuzuri umane, lipsiți de documente și au rămas confuzi și pierduți de unde se află. Cei care pleacă trec printr-o serie de ceea ce sunt cunoscute sub denumirea de puncte de filtrare, unde tratamentul variază de la interogatoriu și percheziții fără a fi până la a fi smulși deoparte și nu mai văzuți niciodată.

„Organizația Națiunilor Unite deține informații conform cărora oficiali din administrația prezidențială a Rusiei supraveghează și coordonează operațiunile de filtrare”, a spus Thomas-Greenfield consiliului.

Polyansky a replicat că, în ciuda eforturilor Ucrainei de a-și intimida cetățenii, „oamenii aleg țara în care au încredere” - Rusia.

El a avertizat că armele grele care sunt turnate în Ucraina de către Occident „se vor revărsa în Europa” din cauza a ceea ce a afirmat el este „corupția înfloritoare în rândul conducerii politice și militare a Ucrainei”.

Polyansky a spus că armele occidentale nu fac decât să „târnească agonia și să mărească suferința poporului ucrainean”.

Adresându-se ambasadorilor occidentali, el a spus: „Obiectivurile operațiunii noastre militare speciale vor fi atinse în orice mod, oricât de mult combustibil veți turna în foc sub formă de arme”.
 

 

  • Like 1

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines