Jump to content

[Stiri] RD Congo: Guterres „revoltat” de agresiunea forțelor de menținere a păcii și cere responsabilitate


kenveloo

Recommended Posts

În Kasindi, provincia Kivu de Nord, personalul militar al Misiunii de Stabilizare a Organizației ONU în Republica Democratică Congo (MONUSCO) a deschis focul în timp ce se întorcea din concediu în țara lor de origine.

Știrile au spus că forțele de menținere a păcii ONU au ucis două persoane și au rănit alte câteva.

„Secretarul general este atât întristat, cât și consternat de pierderea vieții și rănile grave suferite în timpul acestui incident”, se arată în declarația emisă de Farhan Haq.

Domnul. De asemenea, Guterres a oferit cele mai profunde condoleanțe familiilor afectate, poporului națiunii și guvernului congolez și le-a urat răniților o însănătoșire rapidă.

„Motive inexplicabile”

Într-un comunicat, Reprezentantul Special și Șeful MONUSCO, Bintou Keita, a declarat că militarii Brigăzii de Intervenție a forței MONUSCO au deschis focul la punctul de frontieră din „motive inexplicabile”.

„Acest incident grav a provocat pierderi de vieți și răni grave”, a adăugat ea.

„Profund șocată și consternată”, dna. Keita a transmis, de asemenea, cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor și a urat însănătoșire grabnică răniților.

 

Stabiliți responsabilitatea

Între timp, secretarul general a subliniat în cei mai fermi termeni, necesitatea „stabilirii responsabilităţii pentru aceste evenimente”.

ONU a stabilit contact cu țara de origine a forțelor de menținere a păcii, cu scopul de a „inițializa de urgență proceduri judiciare cu participarea victimelor și a martorilor, astfel încât să poată fi pronunțate sancțiuni corespunzătoare”.

Descriind comportamentul soldaților drept „nespus și iresponsabil”, șeful MONUSCO a spus că autorii au fost identificați și arestați – până la concluziile unei anchete care a început deja în colaborare cu autoritățile congoleze.

Secretarul general a salutat decizia sa de a reține trupele de menținere a păcii MONUSCO implicate și de a deschide imediat o anchetă.
 

 


 

 

 

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines