Jump to content

[Stiri] Concurs B&Q Revoluție arheologică, când a fost dezgropat „templul soarelui” vechi de 4.500 de ani din Egiptul Antic


kenveloo

Recommended Posts

ARHEOLOGII au făcut o descoperire interesantă după ce au găsit ruinele a ceea ce ar putea fi unul dintre cele patru „temple ale soarelui” din Egiptul Antic.

Cercetătorii au fost o săpătură în necropola Abuir, lângă Saqqara, în Egipt, când au descoperit dovezi ale unei clădiri din cărămidă de noroi și blocuri de cuarț. Dar această descoperire printre situl format din 14 piramide regale, mastabe și morminte, ar putea fi deosebită.
 

Asta pentru că oficialii de la Ministerul Egiptean al Turismului și Antichităților susțin că ar putea fi rămășițele unui templu antic al soarelui pierdut, unul dintre doar patru.

Templele soarelui au fost construite pentru a onora zeul egiptean antic Ra, zeul soarelui, al ordinii, al regilor și al cerului.

Se crede că aceste temple datează din Dinastia a V-a (2465-2323 î.Hr.).

Clădirea a fost descoperită de misiunea comună a arheologilor italieni și polonezi, care au găsit suspectul templu al soarelui sub templul regelui Nyuserre.
 

Ministerul egiptean al Antichităților și Turismului a declarat într-un comunicat: „Clădirea este accesibilă printr-o intrare construită din piatră de calcar, care duce la o zonă cu podea pavată și care conține blocuri uriașe de cuarț”.

spacer.png

O clădire din cărămidă de noroi găsită în Abusir este considerată a fi un templu egiptean antic al soarelui pierdut (Imagine: Ministerul Egiptean al Antichităților și Turismului)

spacer.png

În interiorul clădirii au fost găsite o serie de vase de ceramică și căni de bere (Foto: Ministerul Egiptean al Antichităților și Turismului)

 

Acesta a adăugat: „Studiile preliminare indică faptul că noua descoperire ar putea fi unul dintre cele patru temple ale soarelui pierdute care datează din Dinastia a V-a”.

Potrivit ministerului, o parte din clădire a fost demolată de rege pentru a-și construi templul.

În interiorul clădirii au fost găsite o serie de vase ceramice și pahare de bere, a spus ministerul.

Au fost găsite și recipiente cu rame roșii despre care se credea că sunt folosite în ritualurile și ceremoniile templului.

Studiind ceramica, în special, arheologii speră să obțină noi perspective despre egiptenii antici în viață în timpul dinastiei a V-a.

------------------------------
 

 


 

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines