Jump to content

[Stiri] Egiptul lansează o inițiativă „fără precedent” pentru a cataliza investițiile în climă


kenveloo

Recommended Posts

Egipt a anunțat duminică că va organiza cinci mese rotunde regionale în următoarele două luni în rolul său de președinte al Conferinței ONU privind schimbările climatice din 2022 (COP27), într-o inițiativă de catalizare a investițiilor în diferite sectoare climatice.

spacer.png

Inițiativa egipteană va pune proiectele climatice, investitorii, companiile, entitățile internaționale de finanțare, băncile de dezvoltare și alte părți interesate la o masă, cu scopul de a implementa efectiv proiecte care să ajute la atingerea obiectivelor de acțiune în domeniul schimbărilor climatice, potrivit unui comunicat al biroului ONU pentru schimbări climatice. Campion la nivel înalt pentru Egipt.

 

Mesele rotunde vor fi organizate de Egipt în cooperare cu comitetele regionale ale ONU și cu campionii la nivel înalt al ONU în domeniul climei, se arată în comunicat.

Prima masă rotundă va avea loc în capitala Etiopiei Addis Abeba, ca reședință a comitetului economic regional al ONU pentru Africa, în perioada 2-4 august.

Bangkok va găzdui cea de-a doua masă rotundă pe 25 august pentru regiunea Asia-Pacific, în timp ce Santiago va găzdui cea de-a treia masă rotundă pe 1-2 septembrie pentru America Latină și Caraibe.

Beirut va găzdui masa rotundă a lumii arabe pe 15 septembrie, în timp ce Geneva va găzdui ultima masă rotundă pe 20 septembrie pentru Europa.

Rezultatele celor cinci întâlniri vor fi anunțate în timpul COP27, programată să aibă loc în noiembrie la Sharm El-Sheikh.

Mahmoud Mohieldin, campionul ONU la nivel înalt la schimbările climatice pentru Egipt, a declarat că inițiativa urmărește să discute despre oportunitățile de investiții în sectoarele alimentare, apă, irigații, creșterea productivității agricole, surse noi și regenerabile de energie și infrastructura acesteia.

În plus, ei vor aborda transformarea digitală a acelor sectoare într-un mod care să ajute la implementarea proiectelor climatice pe teren, la atingerea obiectivelor climatice și oferind oportunități de angajare în cele cinci regiuni.

Potrivit declarației, masa rotundă de la Addis Abeba va fi intitulată „Către COP27: Forumul regional african privind inițiativele climatice pentru finanțarea acțiunilor climatice și ODD”, cu participare egipteană la nivel înalt.

Participanții egipteni la forum vor include Sameh Shoukry, ministrul de externe și președintele COP27 desemnat; Yasmine Fouad, ministrul mediului și coordonator și trimis ministerial COP27; Rania Al-Mashat, ministrul cooperării internaționale; și Mohamed Farid, președintele EGX.

La eveniment vor participa și mulți miniștri africani, oficiali ONU, oameni de afaceri, investitori, reprezentanți ai entităților internaționale de finanțare și bănci de dezvoltare din interiorul și din afara Africii.

Evenimentul va include multe sesiuni care vor discuta despre vehiculele financiare pentru finanțarea tranziției echitabile, creșterea investițiilor în adaptare, în abordări bazate pe ecosistem și în reducerea pierderilor și daunelor riscului de dezastre, potrivirea afacerilor ecologice în Africa și rețelele din sectorul privat pentru acțiunea climatică, se mai adaugă declarația.

Potrivit agendei, evenimentul va conține șase discuții care abordează accesul la energie și tranziția energetică justă și transportul, securitatea alimentară, agricultura inteligentă climatică și construirea rezilienței și abordări bazate pe ecosistem, transformarea digitală, dezvoltarea piețelor africane de credit de carbon, Economia albastră. și sprijinirea accesului la apă pentru diferite orașe.

Mohieldin a spus că forumul își propune să catalizeze finanțarea climatică și fluxurile de investiții în direcția dezvoltării rezistenței la schimbările climatice în Africa, precum și pentru promovarea Agendei 2063 și a Agendei 2030, găsind soluții climatice și economice care să ajute la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă în Africa.

De asemenea, încearcă să obțină cele mai multe beneficii din creditele de carbon din Africa, să abordeze barierele cheie care împiedică schimburile de datorii la scară largă, să sporească colaborarea între părțile interesate publice și private și diferite țări pentru a îmbunătăți gestionarea riscurilor, a asigurat el.

Se speră că COP27 va transforma angajamentele legate de climă în acțiuni pentru a facilita trecerea la energia verde pentru a reduce emisiile de gaze nocive și pentru a se adapta la schimbările climatice, conform Acordului de la Paris.

Acordul de la Paris – adoptat la COP21 și semnat de peste 190 de state, inclusiv Egipt – a intrat în vigoare în 2016 cu scopul de a limita creșterea temperaturii la 1,5 grade Celsius.

Finanțarea climatică a fost dezbătută la fiecare reuniune a COP, deoarece țările dezvoltate nu și-au îndeplinit promisiunea de a mobiliza 100 de miliarde de dolari anual până în 2020 pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare cu măsuri de atenuare și adaptare.
 

 

 

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines