Jump to content

[FILM] Terrifier 2


taken

Recommended Posts

Terrifier 2 este un film american splatter slasher din 2022 scris, regizat, editat și produs de Damien Leone. Este o continuare a lui Terrifier (2016) și este al treilea lungmetraj care prezintă Art the Clown. Acesta prezintă revenirea lui David Howard Thornton și Samantha Scaffidi, care i-au interpretat pe Art the Clown și pe Victoria Heyes în primul film, și îi are în rolurile principale pe Lauren LaVera, Elliott Fullam, Sarah Voigt, Kailey Hyman și Casey Hartnett. Povestea urmărește învierea și urmărirea lui Art pe Sienna Shaw (LaVera) și pe fratele ei mai mic Jonathan (Fullam) în noaptea de Halloween - la un an după evenimentele din primul film.
Filmul provine dintr-un concept de lungmetraj pe care Leone a început să se dezvolte la scurt timp după filmarea scurtmetrajului său de debut regizoral The 9th Circle (2009).


65387519_843543052685543_262056092971617


Conceptul filmului planificat s-a concentrat în mare măsură pe o eroină îmbrăcată în înger și, în cele din urmă, s-a destramat, dar după lansarea Terrifier (2016), Leone a vrut să aducă eroina înapoi ca protagonistă - ea va evolua în Sienna, cineva pe care Leone o descrie ca fiind „inima și sufletul” din Terrifier 2. Leone a petrecut trei luni scriind un scenariu bazat pe personaje, în urma criticilor privind lipsa de narațiune percepută a primului film.
Finanțarea filmului a fost exigentă, deoarece scenariul a fost mai ambițios decât primul film și necesita un buget mai mare. Leone și-a asigurat finanțare de la investitori privați înainte de filmare și a lansat o campanie Indiegogo cu un obiectiv de 50.000 de dolari pentru a filma o scenă practică bazată pe efecte. Campania a fost un succes masiv, ajungând la peste 430% din obiectivul inițial, cu un total de 250.000 USD în donații.



sienna-art-terrifier-2.webp  terrifier-2-blogroll-1663884944556.jpg



 Este unul dintre numeroasele filme afectate de pandemia de COVID-19 la nivel mondial, fotografiile principale fiind oprite la mijlocul anului 2020 din cauza blocajelor din cauza pandemiei. Filmul a avut premiera mondială la FrightFest pe 29 august 2022 și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 6 octombrie 2022, devenind un hit la box office, încasând 10,6 milioane de dolari. A fost întâmpinat cu recenzii în general pozitive din partea criticilor, cu laude pentru performanțele lui Thornton și LaVera și mulți critici consideră filmul ca fiind o îmbunătățire față de predecesorul său. Secvențele violente și sângeroase au dus la apelul serviciilor de urgență din cauza leșinului și vărsăturilor de telespectatori.

 

sursa 1
sursa 2
 

  • Like 1

 

spacer.png

CONTACT ME FOR PROBLEMS AND QUESTIONS | CONTACTATI-MA PENTRU PROBLEME SI INTREBARI

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines