Jump to content

[ Stiri ] Un nou cutremur violent - cu magnitudinea 7,5 - a avut loc în Turcia


taken

Recommended Posts

Seismul a avut loc la o adâncime de doar 2 km - UPDATE
Un nou cutremur violent, cu magnitudinea de 7,5, a lovit luni la prânz centrul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, preluat de Reuters.Inițial, magnitudinea anunțată a fost 7,7.


image-2023-02-6-26065896-41-cutremur-tur

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade s-a produs luni în regiunea Turciei Centrale, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC). Cutremurul a avut loc la 67 km nord nord-est de Kahramanmaraș, Turcia, la o adâncime de 2 km, a adăugat EMSC.

Seismul a fost urmat, după aproape 12 minute, de o replică cu magnitudinea de 5,7, ce a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

Agenția pentru dezastre turcă AFAD a spus că al doilea mare cutremur a avut o magnitudine de 7,6 și epicentrul la Kahramanmaraș.
 

De asemenea, un seism a lovit luni capitala siriană Damasc, a anunțat presa de stat. Aceasta nu a oferit alte detalii.

Noile informații vin după ce dimineață un cutremur cu magnitudinea 7,8 a provocat cel puțin 1.300 de morți și peste 6.000 de răniți în Turcia și Siria.

Seismul cu magnitudinea 7,8 a fost urmat de cel puțin 18 replici cu o magnitudine de peste 4, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS). Conform USGS, au avut loc șapte cutremure cu o magnitudine peste 5.

Cea mai puternică replică de până acum a fost înregistrată la doar 11 minute după primul cutremur și a avut o magnitudine de 6,7, a precizat USGS. Experții au avertizat că este posibil să fie înregistrate noi replici puternice în orele și chiar în zilele următoare.

Sursa

 

spacer.png

CONTACT ME FOR PROBLEMS AND QUESTIONS | CONTACTATI-MA PENTRU PROBLEME SI INTREBARI

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines