Jump to content

[Hardware] - Cea mai importantă dotare de pe OnePlus 9, dezvăluită: totul începe de la acest parteneriat


Blu3HaSky

Recommended Posts

oneplus-parteneriat-hasselblad-1170x658.

 

OnePlus 9 va fi dezvăluit pe 23 martie. Odată cu acest model, compania face un pas înainte în ceea ce privește performanța camerei foto. Dacă Huawei are parteneriat cu Leica, OnePlus are unul cu Hasselblad.

Pentru cine nu știe, Hasselblad e producătorul camerelor folosite de primii oameni care au ajuns pe Lună. Sigur, din anii ’60 până în prezent, compania n-a dus-o chiar așa de bine. Dar tot produce camere performante. Acum, vom vedea un pic din acea expertiză în OnePlus 9.

Conform producătorului de telefoane, investește 150 milioane de dolari în dezvoltarea camerelor foto în următorii trei ani. Performanța foto-video e cea la care n-a prea excelat, în comparație cu Apple, Huawei sau Samsung. Parteneriatul cu Hasselblad ar putea ajuta.

Hasselblad Camera for Mobile pe OnePlus 9 (și următoarele telefoane)

În ultimii 80 de ani, Hasselblad a fost un pionier în tehnologii de înaltă performanță și s-a impus ca un lider mondial în camerele digitale și obiectivele de format mediu digital. Produsele sunt cunoscute pentru calitatea fără compromis a imaginilor, designul scandinav și o mecanică precisă, cu care au câștigat încrederea unora dintre cei mai mari fotografi din lume și au captat unele dintre cele mai memorabile imagini din lume, cum ar fi primii pași ai oamenilor pe Lună.

Sigur, pe telefoane nu vorbim chiar de același lucru. În ultimii ani a fost mai clară ca niciodată direcția: optimizări software și folosirea algoritmilor de inteligență artificială pentru imagini mai bune.

Conform OnePlus, această colaborare va aduce sisteme de camere mult îmbunătățite pe următoarele modele. Parteneriatul se va derula în următorii trei ani și cuprinde îmbunătățiri software precum reglarea culorilor și calibrarea senzorului.

Cele două companii vor defini standardele tehnologice pentru experiența oferită de camerele foto mobile și vor dezvolta noi tehnologii, pentru a îmbunătăți Hasselblad Camera for Mobile. Ambele companii se angajează să ofere beneficii imediate utilizatorilor OnePlus, colaborând pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și calitatea pe termen lung.

Prima și cea mai dificilă provocare a acestei colaborări constă în calibrarea culorilor. Dezvoltată în comun de OnePlus și Hasselblad de-a lungul lunilor de verificare amănunțită și reglare fină, această nouă soluție de culoare – Calibrarea naturală a culorilor (Natural Color Calibration) cu Hasselblad – își propune să aducă culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu camerele flagship OnePlus. De asemenea, acesta va fi noul standard OnePlus pentru calibrarea culorilor în următoarele camere de smartphone.

Noul mod Hasselblad Pro aduce calibrarea Hasselblad pentru senzori în premieră pe un smartphone, ceea ce duce la culori incredibil de precise și naturale care oferă o fundație solidă pentru post-editare.

Modul Hasselblad Pro a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad, care le oferă utilizatorilor senzația specifică utilizării unei camere a brandului. De asemenea, permite un control fără precedent pentru fotografii profesioniști de a-și ajusta fotografiile, cu posibilitatea de a regla ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și multe altele. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

 

Sursa - Playtech

Link to comment
Share on other sites

  • taken locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines