Jump to content

[Sport] - Magaye Gueye, prins dopat cu cocaină! Câți ani de suspendare riscă și care poate fi ”salvarea” atacantului de la Dinamo


kenveloo-

Recommended Posts

Magaye Gueye, atacantul lui Dinamo / Foto: Sport Pictures

Magaye Gueye, atacantul lui Dinamo, ar fi fost prins dopat cu cocaina la testarea realizată după meciul cu FCSB, câștigat de ”câini” cu 1-0, în optimile Cupei României, pe 10 februarie.

Dacă și a doua probă va releva faptul că a consumat substanța interzisă de regulamente, atacantul senegalez riscă să fie suspendat doi ani.

Magaye Gueye riscă doi ani de suspendare după ce a fost prins dopat cu cocaină
Speța lui Magaye Gueye se încadrează la articolul 72 din cadrul Regulamentului Disciplinar al Federației Române de Fotbal, aflat în concordanță cu cel al FIFA, care transmite:

”Orice încălcare a: Capitolului II.1 (Prezenţa unei substanţe interzise, a metaboliţilor sau markerilor ei), Capitolul II.2 (Folosirea sau încercarea de folosire a unei substanţe interzise sau a unei metode interzise), Capitolul II.3 (Refuzul sau neproducerea, fără motiv întemeiat, a probei), Capitolul II.5 (contaminarea/ interpunerea/obstrucţionarea prin încercarea de a obstrucţiona oricare parte a controlului doping), Capitolul II.6 (Posesia de substanţe sau metode interzise) va fi sancționată cu suspendare pentru doi ani, la prima abatere şi suspendare pe viaţă, în caz de recidivă”, se arată pe site-ul FRF.

Din primele informații, Magaye Gueye nu este recidivist, astfel că, în cazul în care se va confirma faptul că a jucat dopat, ar putea fi suspendat doi ani.

Totuși, o scăpare pentru atacantul senegalez ar fi demonstrația ideii că substanța cu care a fost găsit dopat, cocaină, nu sporește performanțele sportive. În acest caz, puțin probabil însă, Magaye Gueye s-ar alege cu un avertisment, suspendarea de doi ani aplicându-se doar în caz de recidivă.

”Dacă sunt descoperite substanţe cuprinse în lista substanţelor şi metodelor interzise (conform anexei A din regulamentul FIFA de control doping), pentru care se poate produce proba că acestea nu au fost destinate creşterii performanţei sportive, se va aplica cel puţin un avertisment pentru prima abatere şi o suspendare pentru doi ani, în caz de recidivă. A treia abatere va fi sancţionată cu suspendare pe viaţă”, se arată în regulamente.

De altfel, medicul Gary Wadler, fost profesor la Facultatea de Medicină de la Universitatea New York și autor al cărții ”Drogurile și Atleții”, susținea că substanța cu care a fost depistat și Magaye Gueye nu sporește performanța sportivă.

”Cocaina e cunoscută pentru faptul că distorsionează percepția asupra realității. Sportivul care o consumă poate avea senzația că reușește rezultate mai bune sau că simte mai puțină oboseală. Influența asupra performanțelor sportive este, însă, aproape inexistentă”, declara medicul.

Dinamo nu riscă să fie sancționată din cauza lui Magaye Gueye
Dacă atacantul riscă să fie suspendat până la doi ani, în această speță clubul de care aparține, Dinamo, nu poate fi sancționată.

Conform regulamentelor, un club este penalizat doar dacă în cadrul său sunt descoperite mai multe cazuri de sportivi dopați.

”Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competițiile în curs sau viitoare”, se arată în regulament.

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines