Jump to content

[Sport] - Man și Mihăilă au fost planul B la Parma! Roberto D’Aversa a dorit un star de la Manchester City, însă Guardiola s-a opus


kenveloo-

Recommended Posts

Manchester City v Borussia Dortmund, Champions League - 06 Apr 2021

Phil Foden (20 de ani) a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Pep Guardiola la Manchester City, însă traseul carierei sale putea fi cu totul altul dacă tehnicianul iberic ar fi cedat insistențelor celor de la Parma de a-l transfera.

Autorul golului victoriei din meciul Manchester City - Borussia Dortmund 2-1, din prima manșă a sferturilor UEFA Champions League, Phil Foden a fost dorit la Parma în 2019, de tehnicianul Roberto D’Aversa, care l-a remarcat la un joc dintre reprezentativele U21 ale Italiei și Angliei. Pep Guardiola s-a opus mutării, iar mijlocașul a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști ai planetei pe poziția sa.

Phil Foden, dorit la Parma în 2019, însă Pep Guardiola s-a opus ferm mutării
Potrivit Football Italia, cei de la Parma au încercat în două rânduri în vara anului 2019 să obțină împrumutul lui Phil Foden. Directorul sportiv al italienilor din acea perioadă a făcut primul pas, dar s-a lovit de opoziția fermă a lui Guardiola, iar câteva săptămâni mai târziu, însuși Roberto D’Aversa l-a sunat pe antrenorul lui Manchester City, cu același rezultat.

"E un jucător tânăr, dar foarte puternic. David Silva va pleca și el va fi titular începând cu acest sezon (n.r. - 2019/2020)", a fost explicația lui Pep Guardiola. Și așa s-a și întâmplat. Foden a prins din ce în ce mai multe minute, iar calitatea sa incontestabilă l-a propulsat și la prima reprezentativă a Angliei.

D’Aversa l-ar fi dorit pe Phil Foden pentru a completa trio-ul ofensiv, pe poziția de extremă stânga. Un an și jumătate mai târziu, Parma a transferat alte două tinere extreme talentate, Valentin Mihăilă și Dennis Man.

  • 70 de milioane de euro este cota lui Phil Foden, potrivit Transfermarkt
  • 113 meciuri, 27 de goluri și 21 de pase decisive sunt cifrele lui Foden la Manchester City
  • Pep Guardiola l-a folosit pe Foden pe toate pozițiile posibile, de la mijloc în sus, inclusiv număr 9
  • 6 selecții și 2 reușite a adunat Foden pentru reprezentativa Angliei

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines