Jump to content

[Sport] - Reacție vehementă la adresa cluburilor care vor în Superliga Europeană: "O rușine incredibilă! Luați-le toate punctele"


kenveloo-

Recommended Posts

Liverpool v Manchester United - Premier League - Anfield

12 cluburi de top refuză reforma adoptată de UEFA pentru Liga Campionilor și intenționează să anunțe lansarea unei noi competiții, Superliga Europeană, care ar urma să rivalizeze cu Champions League.

Cele 12 formații care ar fi gata să boicoteze noul format din Champions League (valabil din sezonul 2024/2025) și să evolueze într-o competiție separată, cu circuit închis, sunt FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus, AC Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

Reacție vehementă la adresa cluburilor care vor în Superliga Europeană: "O rușine incredibilă! Luați-le toate punctele"
Vestea a stârnit o reacție dură de la UEFA, care a anunțat sancțiuni drastice pentru cluburile și jucătorii care ar urma să participe la noua competiție, dar și revolta lui Gary Neville, fostul jucător al lui Manchester United, care cere și el măsuri dure.

"Sunt fanul lui Manchester United de 40 de ani, dar sunt dezgustat cel mai mult de United și Liverpool. Vor să pătrundă într-o ligă fără competiție și de unde nu pot retrograda? E o rușine incredibilă. Sincer, trebuie să recuperăm puterea în țara asta de la cluburile de top, inclusiv de la cea pe care o susțin.

Motivația lor e lăcomia. Luați-le toate punctele, puneți-i la coada clasamentului, luați-le toți bani. Este un act criminal împotriva fanilor fotbalului din această țară.

Trebuie pedepsiți drastic, cu amenzi mari, puncte scăzute și trofee retrase. Retrogradați-le pe United, Arsenal și Liverpool. Dați trofeele lui Fulham și Burnley", a spus Neville, citat de Standard.

De ce vor cele 12 cluburi să renunțe la UEFA Champions League și să evolueze în propria competiție
Cele 12 mari cluburi europene susțin că noul format UEFA nu este pe placul lor și doresc să se desprindă de forul european, de unde ar urma să încaseze mai mulți bani.

Formațiile din Spania, Italia și Anglia au negociat timp de câteva luni cu UEFA, însă au ajuns la concluzia că o competiție separată, cu circuit închis, ar fi ideea cea mai bună.

"Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală.

Anunțul oficial privind Superliga europeană ar urma să fie făcut duminică seară", scrie L'Equipe.

UEFA, reacție dură referitoare la Superliga Europeană
UEFA a aflat de planul pus la cale de cele 12 cluburi și a ținut "o ședință de criză". Forul european a emis și un comunicat în care critică inițiativa cluburilor din Anglia, Spania și Italia, anunțând că va lua măsuri drastice, inclusiv suspendări, în cazul în care noua competiție va exista.

"UEFA, Federațiile din Anglia, Spania și Italia au aflat că echipele plănuiesc să lanseze o nouă competiție cu circuit închisă, denumită Superliga. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, reiterăm că vom rămâne uniți și vom depune toate eforturile pentru a opri acest proiect cinic, bazat doar pe interesele unor cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult decât oricând.

Vom lua în calcul toate măsurile disponibile, inclusiv juridice și sportive, pentru a preveni apariția acestei competiții. Fotbalul este bazat pe competiții deschise, care să se desfășoare grație meritului sportiv.

Așa cum FIFA și celelalte șase federații au anunțat, cluburile implicate vor fi interzise în orice competiție internă, europeană sau mondială, iar jucătorii pot fi suspendați la echipa națională.

Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, care au refuzat să se alăture lor", a transmis UEFA.

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines