Jump to content

[Sport] - Un fotbalist de la Barcelona a decis să renunțe la naționala Spaniei! Ce țară va reprezenta de acum


EVERLAST

Recommended Posts

Ilaix Moriba (18 ani), mijlocașul de la echipa de seniori a lui FC Barcelona, a luat decizia de a nu mai reprezenta Spania și de a se îndrepta către naționala din Guineea.

Quote

profimedia-0625610118

Un fotbalist de la Barcelona a decis să renunțe la naționala Spaniei! Ce țară va reprezenta de acum

Moriba, care a refuzat să își prelungească înțelegerea cu Barcelona și a ajuns la echipa a doua a clubului, este foarte afectat de situația în care se află și, în ciuda încurajărilor primite din partea Federației Spaniole de Fotbal, a decis să nu mai reprezinte Furia Roja de acum încolo, scrie As.

Mijlocașul central a fost convocat până acum la aproape toate grupele de juniori ale Spaniei, însă astăzi le-a comunicat reprezentaților Federației de Fotbal din Guineea că este disponibil pentru selecție. El ar putea debuta pentru naționala africană chiar la începutul lunii septembrie, la meciurile cu Guineea Bissau și Maroc, din preliminariile CM 2022.

Interesant este că, în urmă cu patru ani, Moriba a refuzat să joace pentru Guineea, când a primit o convocare pentru naționala U16, preferând Spania. Acum, lucrurile stau complet invers.

Ilaix Moriba se află în relații extrem de tensionate cu clubul său, Barcelona, după ce mijlocașul a refuzat să semneze o nouă înțelegere cu gruparea de pe Camp Nou. Inițial, fotbalistului de 18 ani i-a fost micșorat salariul, motiv pentru care a refuzat să semneze noul contract. Conducerea catalană a răspuns prin a-l trimite la echipa a doua, însă fără să-i dea drept de joc.

  • 9 meciuri și două goluri are Ilaix Moriba la naționalele U17 și U18 ale Spaniei
  • 18 partide, un gol și trei pase decisive are Moriba la prima echipă a Barcelonei

Conakry, capitala Guineei, este orașul în care s-a născut Ilaix Moriba la data de 19 ianuarie 2003

Mijlocașul de 18 ani a fost trimis la echipa a doua ca să revină la sentimente mai bune, dar strategia nu a avut succes.

Jucătorul a preferat să nu scoată un cuvânt despre situația sa, dar declarațiile date de antrenorul său, Ronald Koeman, l-au determinat să rupă tăcerea.

Tehnicianul olandez este cel care l-a adus pe Moriba în prima echipă și a recunoscut că a discutat cu jucătorul, dar este dezamăgit că acesta se gândește mai mult la bani, decât la fotbal. 

"Multe zvonuri și nimeni nu știe adevărul", a fost mesajul fotbalistului.

Ilaix Moriba nu vrea să rămână la Barcelona deoarece noul contract e mult sub pretențiile sale financiare, cu atât mai mult cu cât el devenise titular indiscutabil în a doua parte a sezonului trecut.

Iar jucătorul are și multe oferte venite pe adresa sa - de la RB Leipzig la Tottenham, Chelsea și Manchester City.

Barcelona s-ar despărți de el pentru 20 de milioane de euro, dar cluburile ar putea forța mâna deoarece vara viitoare Ilaix Moriba va deveni jucător liber.

                                                                                                                                         Sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • taken locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines