Jump to content

[SPORT]Leylah Fernandez a explicat cel mai tensionat moment al finalei US Open: "Nu știam cât de serioasă a fost căzătura Emmei"


Tom

Recommended Posts

Emma Răducanu a câștigat turneul US Open, dar finalul meciului cu Leylah Fernandez a generat un moment tensionat.profimedia-0631667489

Emma Răducanu a avut nevoie de time-out medical după ce a alunecat pe ciment și a început să sângereze la genunchiul stâng. Conform regulamentului, medicul trebuie să intervină imediat atunci când un jucător sângerează.

Leylah Fernandez avea minge de break în acel moment, la scorul de 6-4, 5-3, iar pauza generată de time-out-ul medical a scos-o din ritm. Leylah s-a arătat extrem de deranjată de acel time-out medical, numai că momentul nu putea fi evitat sub nicio formă.

Emma Răducanu a fost bandajată, iar după circa două minute s-a întors pe teren. Britanica de origine română a anulat mingea de break a adversarei, iar mai apoi a închis finala cu scorul 6-4, 6-3. Leylah Fernandez a recunoscut ulterior că s-a enervat din cauza mizei.
 

Leylah Fernandez a explicat cel mai tensionat moment al finalei US Open
După finală, Leylah Fernandez a vorbit despre ieșirea nervoasă pe care a avut-o în acel moment, după ce Emma Răducanu a primit îngrijiri medicale:

"Nu știam cât de serioasă a fost căzătura sa, din acest motiv m-am dus la arbitru să îl întreb. S-a întâmplat în căldura momentului. A fost păcat pentru mine că a avut loc tocmai atunci, când eram în formă, dar așa e sportul, trebuie să merg înainte.

Astăzi am făcut prea multe erori, cred că Emma și-a dat seama de asta și a profitat. A jucat bine și sper să mai jucăm multe finale împreună", a spus Leylah Fernandez, pentru Metro, citată de Sport.ro.

Succesul în imagini de colecție! Cum a sărbătorit Emma Răducanu victoria de la US Open 2021.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Sportiva cu origini românești a câștigat US Open venind din calificări, fără set cedat
Emma Răducanu s-a impus în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, și a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Emma Răducanu și-a asigurat 2.000 de puncte WTA după câștigarea US Open și înregistrează un salt extraordinar în ierarhia mondială. Sportiva care reprezintă Marea Britanie va urca până pe locul 23 WTA, cu 2.571 de puncte.

Ce a spus Emma Răducanu după ce a câștigat US Open și a stabilit un record istoric
”Vreau s-o felicit pe Leylah, a jucat un tenis incredibil, a învins jucătoare de top aici. A fost un nivel foarte ridicat aici, sper să jucăm și alte finale, la același nivel. Am stat trei săptămâni aici, cu echipa alături de mine, le mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat de-a lungul anilor.

Și, mai mult, vreau să le mulțumesc celor din New York, pentru că m-au făcut să mă simt ca acasă.

Leylah a jucat un tenis foarte bun, mereu luptă, de aceea a ajuns în finală. Știam că trebuie să lupt, am rămas foarte atentă pe ceea ce am de făcut și m-am concentrat pe atitudine, asta contează foarte mult.

Viitorul tenisului feminin e grozav, fiecare jucătoare are o șansă. Sper ca noua generație să poată să calce pe urmele unor mari campioane care au fost aici. Mă bucur mult că Virginia (n.r. Virginia Wade, precedenta britanică ce a câștigat un Grand Slam) este aici, la fel și Tim Henman”, a declarat Emma Răducanu, după meciul cu Leylah Fernandez.
Sursa:https://www.digisport.ro/tenis/leylah-fernandez-a-explicat-cel-mai-tensionat-moment-al-finalei-us-open-nu-stiam-cat-de-serioasa-a-fost-cazatura-emmei-1266191

  • Like 1

 

Link to comment
Share on other sites

  • Tom locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines