Jump to content

[Stiri] • Arafat, prima reacție după tragedia de la Spitalul Judeţean Ploieşti. O infirmieră a fost grav rănită


Seraphim

Recommended Posts

Arafat, prima reacție după tragedia de la Spitalul Judeţean Ploieşti. O infirmieră a fost grav rănită

Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă la spitalul suport Covid Movila din Ploieşti. Din primele informații, 2 pacienți au murit, de 74 şi 75 de ani, iar 18 au fost evacuați.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

„Nu știm exact cauza până nu o stabilesc experții. Din veștile pe care le-au dat colegii, este vorba despre un salon care este renovat înainte de valul 3, cu instalații noi, inclusiv electrice și de oxigen, și care avea avea doi pacienți pe un flux mare de oxigen pe aparate de ventilație noninvazivă. Erau o asistentă și o infirmieră în salon. Asistenta ieșise ca să aducă un aparat, infirmiera a mișcat patul și atunci, din spusele pe care le avem până acum, s-a declanșat incendiul. Infirmiera a suferit arsuri de 15-20% pe suprafața corpului, iar cei pacienți care erau în salon din păcate au decedat. Pompierii au ajuns foarte rapid, incendiul a fost lichidat în trei minute de la sosirea lor. Până la sosirea pompierilor s-au respectat toate procedurile și inclusiv s-au folosit și stingătoarele de către personalul spitalului”, a declarat Raed Arafat, la Pro TV.

Întrebat dacă infirmiera respectivă a încercat să stingă incendiul, Arafat a răspuns că stingătoarele au fost folosite.

Şeful DSU a precizat că incendiul a fost anunţat la ora 4,15, iar echipele de intervenţie a ajuns la faţa locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

De asemenea, Arafat a arătat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situaţiei.

Sursa: ProTV & Agerpres

 

"Cei mai mulți oameni nu se maturizează, ci doar cresc"  - Leo Rosten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines