Jump to content

[Sport] - Prima țară europeană care ia în calcul să boicoteze Mondialul din Qatar, după dezastrul umanitar din țara arabă


kenveloo-

Recommended Posts

profimedia-0562480383

Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc în 2022, s-ar putea transforma într-un boicot total, după ce presa internațională a dezvăluit dezastrul umanitar din țara arabă.

Peste 6.500 de muncitori străini, din state ca Nepal, Sri Lanka, India, Pakistan sau Bangladesh, și-au pierdut viețile pe șantierele Mondialului, ceea ce a generat o revoltă în Europa.

După ce Tromso a fost primul club din Europa care a cerut boicotarea turneului din Qatar, naționala Norvegiei, cu Erling Haaland star absolut, ia în calcul să nu joace în preliminarii.

Selecționerul Norvegiei: ”Dacă jucătorii refuză participarea, decizia va fi respectată!”
Într-un interviu acordat postului TV 2, Stale Solbakken, selecționerul Norvegiei, a anunțat că decizia jucătorilor va fi respectată. ”Unii dintre ei vor să vorbească despre boicotarea Mondialului din Qatar. Dacă vor decide să ia poziție și să refuze participarea, hotărârea lor va fi respectată.

E important să dezbatem această temă. În primul rând, Qatar nu trebuia să obțină dreptul de a găzdui Cupa Mondială”, a declarat antrenorul scandinavilor.

Selecționerul a adăugat că drepturile omului sunt departe de a fi respectate în Qatar și crede că dialogul este, cel puțin deocamdată, cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemelor.

”Trebuie să existe presiune pentru ei. Să se ia măsuri directe pentru îmbunătățirea situației. Am respect deplin pentru cei care cred că boicotul este o soluție, dar cred că putem să influențăm lucrurile și altfel”, a mai zis Solbakken.

În urmă cu două săptămâni, clubul Tromso, din nordul Norvegiei, cerea Federației de la Oslo să nu participe la Mondialul din Qatar. ”Nu trebuie să acceptăm simultan corupția, condițiile de muncă care pun viața oamenilor în pericol sau să privim în altă direcție când au loc atrocități”, transmitea gruparea scandinavă.

Solbakken

Grupa Norvegiei și cum va arăta Mondialul din Qatar
Norvegia, care nu s-a mai calificat la un mare turneu final de la Europeanul din 2000, face parte din grupa G a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. Scandinavii vor da piept cu Olanda, Turcia, Muntenegru, Letonia și Gibraltar.

Turneul va debuta pe data de 21 noiembrie 2022. Naționala țării gazdă va evolua în meciul de deschidere de pe stadionul Al Bayt, de 60.000 de locuri.

Faza grupelor se va încheia pe 2 decembrie, în timp ce marea finală se va disputa pe 18, pe arena Lusail, din Doha, cu o săptămână înainte de Crăciun.

Meciurile din grupe se vor juca la orele locale 13:00, 16:00, 19:00 și 22:00. În România, orele vor fi aceleași, pentru că țara noastră se află pe același fus orar cu Qatar. 

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines