Jump to content

[Sport] - Inaki Williams a intrat în istoria La Liga! Borna spectaculoasă atinsă de atacantul lui Athletic Bilbao


kenveloo-

Recommended Posts

inaki-williams

Inaki Williams (26 de ani), atacantul lui Athletic Bilbao, a realizat o performanță impresionantă în confruntarea cu Celta Vigo, 0-0, în runda a 27-a din La Liga. Fotbalistul basc a bifat a 184-a apariție consecutivă în campionat!

Athletic Bilbao "se zbate" la mijlocul clasamentului din La Liga. Cu 34 de puncte, bascii ocupă poziția a 11-a, fără mari speranțe la un loc european. În ultimul joc, cel de pe "Balaidos", Bilbao și Celta Vigo "au dat-o la pace". Cel mai important eveniment al meciului a fost introducerea pe teren, la jumătatea actului secund, a lui Inaki Williams. Grație celor aproximativ 20 de minute jucate, atacantul de 26 de ani a atins o bornă spectaculoasă.

Inaki Williams, jucătorul lui Athletic Bilbao, a bifat a 184-a partidă consecutivă în La Liga. Nu a mai ratat un meci de aproape 5 ani
Inaki Williams, jucător crescut de Athletic Bilbao, a ajuns la 184 de partide consecutive în La Liga. Atacantul nu a mai ratat o confruntare de campionat din aprilie 2016, când a lipsit de la un duel cu Malaga, din cauza unei probleme musculare. În total, bascul are 223 de apariții în La Liga, toate în tricoul lui Bilbao.

Recordul absolut de meciuri consecutive disputate în campionatul Spaniei este deţinut de Juan Antonio Larranaga, fostul jucător al echipei Real Sociedad, care a evoluat în 202 jocuri între sezoanele 1986-1987 şi 1991-1992. Acesta este urmat de legendarul portar Luis Arconada (188 de partide consecutive), iar podiumul este încheiat de Inaki Williams și Andoni Zubizarreta (184).

Inaki Williams a intrat definitiv în inimile suporterilor lui Bilbao în 2019, când a semnat al doilea cel mai lung contract din istoria fotbalului. Atacantul și-a prelungit înțelegerea cu bascii cu 9 ani, până în 2028. Tot în La Liga, Betis i-a oferit în 1998 lui Denilson un contract pe o durată de 10 ani, care a rămas până în prezent cel mai lung contract din istorie.

În ciuda sezonului modest făcut în campionat, gruparea bască s-a calificat în finala Cupei Spaniei, pe care o va disputa contra Barcelonei, pe 17 martie. Mai mult, Athletic Bilbao poate cuceri două trofee în două săptămâni. Pe 3 martie, vor da piept cu rivala din Țara Bascilor, Real Sociedad, în ultimul act al Cupei din stagiunea precedentă. Partida a fost amânată din cauza pandemiei.

  • 45 de goluri și 32 de assist-uri a reușit Inaki Williams în cele 223 de meciuri în La Liga
  • 283 de partide, 66 de reușite și 40 de pase decisive are în total atacantul în tricoul lui Athletic Bilbao
  • 25 de milioane de euro este cota de piață a lui Inaki Willliams, potrivit Transfermarkt
  • 2 trofee are în palmares jucătorul basc

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines