Jump to content

[Sport] - Cel mai ”nasty” din istoria tenisului! Ilie Năstase, lider detașat într-un top nedorit


kenveloo-

Recommended Posts

Ilie Năstase / Foto: Profimedia

Damir Dzumhur a fost descalificat în finalul primului set al meciului cu Botic Van De Zandschulp, din turul secund al calificărilor de la Acapulco, după un conflict cu arbitrul.

Bosniacul, locul 125 în ierarhia ATP, a intrat, astfel, într-o companie a jucătorilor care au fost descalificați de la turnee, în care se mai regăsesc nume grele din istoria tenisului masculin, precum Ilie Năstase, John McEnroe, Andre Agassi sau, mai nou, Novak Djokovic.

Ilie Năstase, tenismenul care a fost descalificat de cele mai multe ori
Într-un top al sportivilor cu cele mai multe descalificări în carieră, prima poziție îi aparține, de departe, lui Ilie Năstase, căruia nu întâmplător i-a fost dată porecla ”Nasty”, obraznic în limba română, atât ca urmare a numelui, cât și a comportamentului din teren.

Ilie Năstase, fost lider mondial, a fost descalificat de cinci ori în carieră, cifră ce îi oferă un avantaj confortabil în topul amintit, în care poziția secundă le revine americanilor Jimmy Connors, John McEnroe și Andre Agassi, fiecare cu câte două astfel de penalizări drastice în carieră, conform Tennismylife, care a colectat datele din baza de date a ATP.

Ilie Năstase a fost descalificat prima dată în 1974, la Indianapolis, în setul doi al meciului cu Raul Ramirez.

În 1976, la Bournemouth, Ilie Năstase a suferit al doua descalificare, în primul set al unui meci cu Patrick Proisy. La doar câteva luni distanță, a încheiat prematur, în decisiv, jocul cu Artur Ashe de la Turneul Campionilor. 

Anul următor, a fost descalificat și de la Palm Springs, în al doilea set al meciului cu Roscoe Tanner, în timp ce în 1980 comportamentul i-a adus pierderea partidei cu Vijay Amritraj, de la WCT Invitational.

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines