Jump to content

[News] - Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc într-o ţintă navală


kenveloo-

Recommended Posts

elicopter Puma Socat lansează rachete

Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc lansată de pe un elicopter într-o ţintă navală, în cadrul unui exerciţiu în poligonul de la Capu Midia, care a fost omologat în aceste zile pentru tragerile aer-navă, informează Forţele Aeriene Române (FAR).

„În premieră, în cadrul acestei activități, un un elicopter de tip IAR-330 Puma SOCAT a executat trageri cu o rachetă de tip Spike și cu proiectile reactive nedirijate, asupra unei ținte navale instabile, situată la 7 km în largul mării negre. De asemenea, s-au efectuat trageri și cu tunul de bord în țintă terestră”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de către FAR.

Aceste sesiuni de trageri aer-navă au reprezentat o premieră și o oportunitate de exersare a unor noi tehnici de zbor și de antrenament, prin intermediul cărora au fost îndeplinite cu profesionalism și devotament misiunile încredințate, mai informează Forţele Aeriene.

Manevrele elicopterului au fost urmărite din Centrul Comandă Raport și supervizate de la sol de specialiștii poligonului care au asigurat și siguranța pe apă, dar și pe uscat în perimetrul în care au avut loc tragerile.

 

sursa: digi24.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines