Jump to content

[Sport] - Ianis Hagi, în Ligue 1? Propunere inedită: "Rangers și Celtic ar trebui invitate în prima ligă din Franța"


kenveloo-

Recommended Posts

Ianis Hagi, mijlocașul lui Rangers / Foto: Profimedia

În contextul schimbărilor din UEFA Champions League și posibila înființare a European Superleague, un profesor universitar din Franța consideră că trebuie reformate în primul rând întrecerile interne. În acest sens, Jean-Pascal Gayant a propus ca Rangers și Celtic să joace în Ligue 1.

Un profesor de economie de la Universitatea din Le Mans a făcut o propunere inedită care, din punctul său de vedere, ar revitaliza atât fotbalul din Scoția, cât și cel din Franța. Jean-Pascal Gayant susține că granzii din Premiership, Rangers, echipa la care evoluează Ianis Hagi, și rivala Celtic, ar trebui invitate în Ligue 1. Astfel ar crește competitivitatea în ambele campionate.

"Rangers și Celtic, în Ligue 1, ar fi o oportunitate atât pentru fotbalul scoțian, cât și pentru cel francez"
"Formatul campionatului Scoției este un pic confuz. 12 echipe se întâlnesc de câte trei ori apoi se mai joacă cinci meciuri pentru a se găsi o soluție pentru a corecta dezechilibrul structural. Titlul nu a mai fost câștigat de 36 de ani de o formație din afara Glasgow-ului.

A le face loc în Ligue 1 (n.r.- celor de la Rangers și Celtic), mi se pare o oportunitate atât pentru fotbalul scoțian, cât și pentru cel francez. Trebuie redus numărul echipelor la 16 sau 18, cu tot cu cele două cluburi din Scoția, pentru a crea un mediu mai competitiv.

Cu aceeași rețetă financiară, împărțită între 16 sau 18 echipe, va crește calitatea și va exista timp și pentru competițiile europene", a declarat Jean-Pascal Gayant, pentru So Foot.

Oficialii fotbalului din Olanda și cei din Belgia au luat deja în calcul înființarea BeNe League, o competiție în care cele mai bune formații din ambele țări să evolueze într-o singură ligă care ar face concurență serioasă celor din Top 5: Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A și Ligue 1.

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines