Jump to content

[Sport] - Cum cred francezii că ar putea fi "paralizată" Super Liga


kenveloo-

Recommended Posts

UEFA Champions League-Paris Saint Germain vs FC Bayern Munchen-Paris

Secretarul francez de stat pentru afaceri europene, Clement Beaune, şi-a manifestat optimismul că presiunile politice şi cele ale UEFA contra înfiinţării Super Ligii europene vor permite "paralizarea" proiectului.

Presiunile politice şi cele ale UEFA ar putea "paraliza" Super Liga
''Sper că UEFA va lua măsuri mai ferme în următoarele zile. Este deriva unui sistem care face ca banii să aibă prioritate sărbătorii din fotbal'', a declarat Beaune pentru France Info, făcând aluzie la excluderea cluburilor fondatoare.

Oficialul francez a amintit că Super Liga ''exclude solidaritatea'', principiul meritului sportiv şi a criticat iniţiativa cluburilor fondatoare care au lansat duminică proiectul Super Ligii, pe care l-a descris ca ''un sistem închis al celor bogaţi'', care îi exclude pe ceilalţi.

Beaune şi-a exprimat speranţa că acest proiect va fi blocat în curând datorită ''presiunilor politice'', a subliniat că în timpul preşedinţiei franceze a Uniunii Europene din 2022 va încerca să consolideze sistemul de finanţare al cluburilor mici. ''Se studiază dacă putem consacra acest lucru cu texte legislative la nivel european'', a mai precizat oficialul.

Super Liga va avea 15 cluburi fondatoare şi alte 5 se vor alătura în funcţie de realizările lor în campionatul intern. Cele 15 cluburi fondatoare au participarea garantată şi nu riscă retrogradarea.

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines