Jump to content

[Sport] - S-a terminat! Numit "şarpe şi mincinos" de Ceferin, acum anunţă sfârşitul Super Ligii


kenveloo-

Recommended Posts

profimedia-0412513098

Preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, recunoaşte că proiectul Super Ligii europene nu mai poate continua, după retragerea a 8 echipe din rândul membrilor fondatori.

Andrea Agnelli anunţă sfârşitul Super Ligii
Cele 6 cluburi din Anglia care se înscriseseră în proiect (Man. United, Man. City, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham) s-au retras, rând pe rând, marţi şi miercuri. Ele au fost urmate de Inter Milano şi de Atletico Madrid.

"Să fim sinceri, nu, evident că nu este cazul”, a spus Agnelli, când a fost întrebat dacă Super Liga mai poate avea loc. "Rămân convins de frumuseţea acelui proiect, de valoarea pe care ar fi dezvoltat-o pentru piramidă, de crearea celei mai bune competiţii din lume, dar evident că nu. Nu cred că acest proiect mai este acum în vigoare şi merge mai departe", a adăugat el.

Într-un interviu publicat miercuri de la Repubblica, dar acordat înainte de retragerea cluburilor engleze, preşedintele lui Juventus continua să susţină acest proiect. "Între cluburile noastre, există un pact de sânge, vom avansa. Proiectul are sută la sută şanse de succes", afirma cel care s-a declarat unul din principalii susţinători ai proiectului preşedintelui de la Real Madrid, Florentino Perez.

Andrea Agnelli, numit "şarpe şi mincinos" de Aleksander Ceferin. Avertisment din partea FIGC
Agnelli a fost descris ca "şarpe şi mincinos” de către preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, luni, după anunţarea planurilor separatiste.

Patronul lui Juve şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cluburilor Europene, duminică, şi a refuzat să-i răspundă lui Ceferin la telefon.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, a avertizat cele trei cluburi implicate în proiectul Super Ligii europene, Juventus Torino, AC Milan şi Inter Milano, că dacă vor să continue să joace în Serie A, ele vor trebui obligatoriu să dispute competiţiile UEFA.

Proaspăt ales în Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Gabriele Gravina vrea să instaureze un nou principiu "negru pe alb" în cadrul federaţiilor europene, conform La Gazzetta dello sport.

Astfel, orice club care face parte din aceste federaţii ar urma să aibă obligaţia să dispute competiţiile UEFA. Scopul este astfel de a se evita crearea "unor ligi rebele", aşa cum a fost cazul cu Super Liga.

Gravina a avertizat cu aceeaşi ocazie cluburile vizate că "dacă vor voi să joace în Serie A, atunci ele vor trebui să dispute competiţiile UEFA".

 

sursa: digisport.ro

Pentru orice problemă în legătură cu forumul / server mă poţi contacta pe STEAM sau pe TeamSpeak unde mă găseşti online 24/24.

Te rog să citeşti regulamentul comunităţii ca să nu avem neînţelegeri pe viitor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines